Storbandet Jazzå er klar for å spille livemusikk. Foto: Marie Askeland Lauvdal

En etterlengtet dansekveld

Fredag 1. april sto dansen i taket da Storbandet Jazzå arrangerte swingbaluba i Storsalen i Oslo.
Lørdag, 2 april, 2022 - 18:22

19.30 begynner det allerede å strømme inn danseklare mennesker til arrangementet som skal foregå denne kvelden. Innen 20.00 står flere mennesker klare i en sirkel for å lære seg de grunnleggende swingtrinnene som finnes. Her er det leid inn to dansere fra Bårdar Swingkurs som skal lære vekk trinnene før storbandet setter i gang med swingmusikk kl 21.00


Mange samlet seg for å være med på swingkurs. Foto: Marie Askeland Lauvdal

– Det er skikkelig gøy, forteller nestleder i storbandet Gabrielle Kielland Friis.

Friis spiller trombone i Storbandet Jazzå, men slenger seg også med en liten runde i opplæringskurset. På dansegulvet er det fullt opp med både damer og menn i alle aldre, men det er flest menn så Friis stepper inn slik at ikke for mange menn må vente på dansepartnere.

Fikser egen spillejobb

Storbandet Jazzå øver en gang i uken i Storsalen, men synes det er gøy å få spilt litt for andre. Det var her swingkveldene begynte.

– Vi hadde lyst til å ha dansekvelder, og vi hadde lyst til å ha noen å spille for. Så da kom vi i gang med swingbalubaen, forteller Styreleder i Storbandet, Geir Kvalevaag.

Kvalevaag forteller videre at det derfor blir en spillejobb de fikser selv, og at de ser at mange folk synes at dette er spesielt gøy.

– Det å høre et liveband, det å danse til livemusikk er jo spesielt. Det er noe litt annerledes i forhold til å bare ha playback.  Nå blir det en kombinasjon i dag da. Vi kan ikke spille hele kvelden for vi har begrenset med munnspill, ler han.


Danse instruktørene fra Bårdar måtte også ta seg en liten dans.

Starten av Swingbaluba husker verken han eller de andre medlemene, siden dette er noe de har holdt på i flere år. Det de derimot kan fortelle er at grunnen til at de har satset på swing. Dette er på grunn av storband sin opprinnelse. Hovedsakelig startet storband med swing, og det er derfor de har satset på det. Dansekvelden arrangerer de to ganger i året, men på grunn av korona har de kun hatt mulighet til å ha det en gang i året de siste to årene.

Noen nye og noen gamle gjester

På arrangementet er det noen som har vært der tidligere, men også noen som er der for første gang. To av dem som er der for første gang er Kenneth Iversen og Martin Usterud.  De har ikke vært på noe liknende tidligere.

– Det er veldig bra opplegg, forteller Usterud som forteller at det er en liten kontrast etter å ha spilt i metal band i 10 år.


Kenneth Iversen og Martin Usterud er på arrangementet for første gang

Noen som har vært tidligere er Leonard Loland og Katrin Hippler. De svinger rundt på gulvet til musikken Storbandet spiller. De synes begge det er gøy å danse til livemusikk, og er glad i swingmusikk.


Leonard Loland og Katrin Hippler er glade i å danse swing.

 

Emneord: 
Tags: