Selv om malingen begynner å falme på veggene, er Revierhavnens kro klar for en ny, koronafri sesong. Foto: Carl A. B. Sørheim

Nå er "Kroa" klar for våren

Vårvasken er i gang på Oslos eneste utested som utelukkende kan besøkes med båt.
Mandag, 4 april, 2022 - 14:31

Barsjef Nils Sandergren og nyansatt kjøkkensjef Jacob Børholm, ser fram til en ny sommersesong på Revierhavnens Kro. En “båteksklusiv” kro på Hovedøya, bare et par gode steinkast over fjorden fra Oslo-gryta.

 –  Vi gleder oss til en sommer uten restriksjoner her ute. Det er bra for både økonimien og arbeidstrykket, sier Sandergren.


Fra Revierhavnen ser du Oslo fra “motsatt” side. Foto Carl. A. B. Sørheim

Sandergren tok over Revierhavnen Kro midt under pandemiens herjinger i fjor vinter. Det var et risikofylt prosjekt, men den 32-år gamle barsjefen tok sjansen.

– Koronapandemien hadde store ringvirkninger for utelivsbransjen, sier Sandergren, og legger til at de har tapt mye fortjeneste på blant annet avlyste julebord under den siste store smittebølgen. 

En stat i staten?

Revierhavnens Kro, som til daglig bare kalles “Kroa” blant de innvidde, er en av Oslos mange dårlig bevarte hemmeligheter.

For å komme til det gamle sveistserbygget med panoramautsikt over byen, må du nemlig komme i egen båt. Det er ikke tilgang til kroa for de som kommer til Hovedøya med ferga.

– Det er jo klart at det blir ett visst miljø her. Vi blir godt kjent med mange av gjestene. Vi lever litt i vår egen boble her ute under sommeren, sier Sandergren.


Danske Jacob Borholm liker øylivet godt Foto: Carl A. B. Sørheim 

Men at det er en slags fristad vil ikke Sandergren gå med på.

– Vi er et helt ordinært serveringssted, du må bare kjenne til oss for å komme hit, sier han.

Den nyansatte danske kjøkkensjefen Jacob Børholm er også glad for å jobbe på det han mener er et temmelig unikt sted.

– Det er jo fantastisk å kjøre båt til jobb hver dag, selv om det blir litt kaldt nå i april, sier han.

Børhoilm og Sandergren jobber fra april og til og med julebordsesongen. De sier det ikke er noe særlig å være ute på øya i januar.

– Så da drar vi avgårde til Spania eller noe slikt, sier Børholm. 

 

Emneord: 
Tags: