Johanna Foote (20) tjener penger på å selge klær hun syr og designer selv og har en egenoppstartet markedsføringsbedrift.

Mønsterjenta som valgte en annen oppskrift

For mange kan studier føles som det eneste riktige valget. Johanna Foote introduserer oss til hvordan man kan velge en annen vei.
Mandag, 19 september, 2022 - 13:43

I en stue på Høyenhall sitter en tjue år gammel jente og leser. Think and Grow Rich, av Napoleon Hill. Klokken er ikke mer enn ti en tirsdags morgen og Johanna Foote har tatt med seg dyna og en kaffekopp til den lilla velursofaen i stuen. Foote beskriver seg som et B-menneske og fortetrekker derfor rolige morgener, før dagen settes i gang. 

Etter bare et par uker på jussutdanningen, dropper hun ut av studiet. Nå har hun lederroller i tre ulike jobber og har startet opp to av bedriftene på egenhånd.

Foote har en egen klesbedrift der hun syr klær hun selger og et markedsføringsfirma som heter Menti Media. Der jobber hun sammen med en annen jente og de markedsfører kampanjer og tilbud for fotografer i Norge. I tillegg er Foote hovedtrener for Høyenhall gymnastikkforening. 

– Jeg tenkte sånn, “fy faen”, sorry for at jeg banner. Jeg er tjue, jeg er jente, jeg er ung. Jeg bruker av og til sminke, selvbruning. Så da tenkte jeg, hvordan skal det her gå? Det forteller hun om Menti Media.

Da Foote gikk på videreågende skjedde det noe som gjorde at hun begynte å se på livet med helt nye øyne. 

– Jeg har blitt mer bevisst på at man er kjempeheldig som får leve.

 

Emneord: