Ida Bærøe Bjørn er klar for sprangtime, med hesten Celine. Foto: Sigrid Gjølstad Borge

Mer enn et hestemenneske

Ida Bærøe Bjørn konkurrerer i hestesport, og har et mål om å kvalifisere seg til EM i sprangridning. Men også utenfor ridebanen blir Ida nødt til å overkomme flere hindre, for å realisere hestedrømmen.
Onsdag, 14 september, 2022 - 10:40

For ti år siden ble Ida Bærøe Bjørn introdusert til hestesporten. Siden den gang, har hun sittet utallige timer på hesteryggen for å nå sitt store mål: Å kvalifisere seg til Europamesterskapet i sprangridning.

Men veien dit er langt i fra enkel. Et vanlig ungdomsliv må ofres for lange dager i stallen, og Ida blir nødt til å flytte fra hovedstaden til et småbruk utenfor Drammen for å kunne satse for fullt på hest. I tillegg kan hestesporten føles urettferdig, når Ida må konkurrere mot andre ryttere som kjøper ferdig opptrente hester.

I dette portrettet får du et innblikk i Idas reise mot hestedrømmen, og alle hindringene hun må overkomme på veien. Hva er det som holder motivasjonen hennes oppe, og hva er det Ida ofrer for hestesporten?

 

 

Emneord: