Kristin Vollset er et kjent fjes i Bergen sine gater. Foto: Emily Solem-Young.

Synger for et nytt system

Hun kaller seg for "Den musikalske slaven" og mener at hun har én oppgave her på jorden.
Mandag, 19 september, 2022 - 11:21

Regnbyen viser en annen side av seg selv og gjør Torgallmeningen vanskelig å manøvrere. Flere bergensere har valgt å ta av seg jakken og lar solsteiken treffe sin bare hud. Lyden av elsparkesykler og latter spretter mellom fjellene. 

En D-dur bryter plutselig inn i samtalen. Kristin Vollset har stilt seg opp. Det helsvarte antrekket står i kontrast til solen, som reflekterer i vinduet bak henne på Norli. Lyset skaper en glans over en i utgangspunktet mager tilstelning. Hun lukker øynene, drømmer seg vekk og begynner å synge. 

– Den musikalske slaven er mitt musikalske alter ego. Hun har reist gjennom menneskehetens historie, og i dette kapittelet er hun her for å skape et bedre økonomisk system, sier Vollset. 

Gjennom pannekakelaging og sang på gaten har hun prøvd å spre dette budskapet store deler av sitt voksne liv. Hun mener dette er hennes oppgave på jorden, men for fem år siden måtte hun sette kallet til side.

Denne helgen skal hun opptre på scenen for første gang siden hun fikk barn.