Illustrasjonsbilde radiosending FOTO: NTB/Illustrasjonsfoto

40-årsdag for verdens eldste kvinneradio

I helgen var det bursdagsfest når RadiOrakel fylte 40 år. Radiokanalen med feministisk og skeiv profil har underholdt lyttere med musikk og politikk siden 1982. Feiringen fant sted på Blitzhuset hvor de har holdt til siden 1984.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 15:35

Universitetslektor i journalistikk ved Oslomet Ragnhild Fjellro, var selv redaktør i RadiOrakel på 90-tallet og mener radiokanalen har vært instrumental for rekruttering til mediebransjen. 

— Flere av de jeg jobbet sammen med i RadiOrakel begynte senere i Nrk. Det var et fint sted å utforske radiomediet. Man fikk stor frihet til å eksperimentere og lære seg å jobbe med lyd. Man fikk mengdetrening. I tillegg fikk vi som var redaktører redaksjonell ledererfaring som var gull verdt når man senere skulle ut i de ‘’profesjonelle’’ redaksjonene.  

— Jeg syntes også det var tøft at det lå på loftet på Blitz. Det gjorde at man fikk bli kjent med et miljø som for mange var utilgjengelig. Man møtte punkere og anarkister og så at dette var ålreite folk. Det hjalp deg i å bli mer tolerant overfor ulike typer folk, legger hun til.  

 

Byrja(27) har et radioprogram på radiOrakel, ‘’Konseptronika’’ -med konseptuell elektronisk musikk hver onsdag.  

— Å kunne ha to timer hver onsdag der jeg kan komme, slappe helt av og bare utrykke meg selv, er veldig viktig for å holde meg gående. For meg personlig har det gitt veldig mye. Også som nettverk. RadiOrakel har vært veldig viktig for mange skeive, kvinner og også for streite menn. Her er det gode innflytelser, gode folk, god musikk og god politikk, forteller han. 

Emneord: