Tårnhuset, i St.Hanshaugen park, er stadig tagget på. Slik så det ut på veggen 17.okotber. Foto: Dina Stieng Gaustad

Tagging på St.Hanshaugen provoserer

Spraymaling dekker igjen veggene på Tårnhuset. Per 17.oktober er det tagget flere skjellsord og politiske slagord på bygget. 
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 10:48

 Det har den siste uken blitt publisert bilder av bygget på nabolagssider på Facebook. I kommentarfeltet deler beboere i området sin frustrasjon over taggingen. I kommentarfeltet på ett av innleggene står det blant annet “drittunger”, rettet til taggerne. 


Vann -og avløpsetaten har ansvar for vedlikehold av bygget. Foto: Dina Stieng Gaustad

Irriterer seg over tagging

I tilegg til de som bor i området, er det også turister som irriterer seg over Tårnhusets stand. Anne Karin, Marit og Beth er på bytur i Oslo og forteller at de synes taggingen ødelegger bygget. 

—Det blir jo veldig stygt, og jeg vil tro det blir veldig dyrt for kommunen å fjerne det hele tiden, sier Marit.

De utrykker at de ikke synes tagging hører hjemme noe sted. 

—Det er dårlig gjort. Skaff deg et liv sier jeg bare, sier Beth. 


(fra venstre) Anne Karin, Marit og Beth har tatt turen til Oslo for å besøke turistattraksjoner i byen. De synes tagging ødelegger bybildet. Foto: Dina Stieng Gaustad

 

Dyrt å fjerne tagging

Vann -og avløpsetaten var til stede mandag 17.oktober for å fjerne tagging fra veggen på Tårnhuset. De som er på jobb i parken denne dagen kan fortelle at de ofte er på denne lokasjonen, og at tagging på Tårnhuset har vært et problem i flere år. De forteller at de ikke har mulighet til å svare på flere spørsmål og henviser videre til Oslo Kommune. Journalen har forsøkt å kontakte både Oslo kommune og Bymiljøetaten for å få svar på hvordan kommunen prøver å hindre tagging. Kommunen og bymiljøetaten svarer ikke på dette, men viser til et samarbeid de har med Stopp Tagging AS.

Bymiljøetaten har tidligere uttalt seg om tagging til Avisa Oslo. Til AO.no forteller kontrakstansvarlig i Bymiljøetaten, Anees Rauf, at kostnaden for å fjerne tagging i Oslo Kommune var på ca. 4,5 millioner kroner i 2020. 

Kjent med problemet

Stopp Tagging er et firma som spesialiserer seg på å fjerne graffiti. 

Daglig leder i Stopp Tagging, Vidar Atne, forteller at de er kjent med problemet i parken.

—Vi er der så godt som hver dag. Nylig fjernet vi tagging på Tårnhuset der det sto et personnavn etterfulgt av ordene “er en hore”, sier han. 

Han kan fortelle at taggingen fjernes med kokende vann og høytrykkspyler. Selskapet bruker antigraffiti som er en voks som beskytter mot eventuell ny tagging. 

 

 

 

                                                               

Emneord: