Mats Theodor Reiten Evjen legger godt merke til arbeidet. Foto: Marcus Sjåheim

Er bygg og støy på Kringsjå til besvær for beboerne?

Kringsjå studentby er den største i Oslo, og den skal bli enda større. I oktober startet en ny fase av utbyggingen.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 10:41

En av de som blir påvirket av byggeprosjektet er student Mats Theodor Reiten Evjen, som bor i studentbyen.

– Nå er det boligmangel, mange står i kø for å få studentbolig og studenter sliter med å få seg et sted å bo. Så det at de bygger flere boliger er ikke noe sjokk. Støy er sånn som følger med, det er klart. Det er utrolig slitsomt på dagtid når du skal prøve å jobbe hvis du ikke er på skolen, eller har jobba nattskift og skal prøve å sove. Men det er sånt man bare må bite seg gjennom tenker jeg.

Starter arbeidet tidlig på morgenen

Arbeidet foregår i hverdager, hvor det starter kl 7 på morgen og varer til 5 på ettermiddagen. Evjen bor rett ved siden av anleggsplassen og legger godt merke til jobbingen, men synes de er flinke til å holde seg innenfor rammene.

– De skal ha solid fundamentering på opplegget så de har jo sprengt og gravd og måka på, men de har holdt seg innenfor arbeidstidene stort sett.


Den nye kunstgressbanen til Lyn, med et av studentbyggene i bakgrunnen. Foto: Marcus Sjåheim

Et annet prosjekt i nærheten

I en periode måtte Evjen også holde ut med to byggeplasser i nærheten. Det foregikk et annet arbeid som kunne begynne så tidlig som i 5-tiden på morgenen. Dette viste seg å ikke ha noe med boligprosjektet å gjøre, men en kunstgressbane til Lyn som ble byttet ut rett over gata.

— Det har vært to arbeid her nå, utbyggingen av neste byggetrinn på Kringsjå, og så har det vært at de har renovert kunstgressbane 2 til Lyn. Der har det skjedd veldig mye og også vært arbeid, så det har vært en del av den støyen som har påvirket disse blokkene i nærheten. Da kom de med gravemaskiner og skulle flytte på noe greier veldig tidlig.

Boligene lenger unna merker ikke så mye

Varsha Solly bor i en av blokkene som er lenger unna byggeplassen, og føler seg ikke så veldig påvirket av arbeidet.


Solly har ikke lagt så mye merke til byggearbeidene. Foto: Marcus Sjåheim

– Jeg har egentlig ikke lagt merke til det, men de begynner jo å jobbe med det ganske tidlig og jeg sover ganske tungt, så kanskje det er derfor jeg ikke har merket det så mye. Det spørs jo litt hvor man bor på Kringsjå, det er ganske stort.

Positiv til flere studentboliger

Solly synes det er bra at det kommer flere studentboliger for å dekke det enorme behovet i Oslo, og selv om hun ikke har hatt noen særlige problemer selv med byggeprosjektet har hun forståelse for de som føler seg mer påvirket av det.

– Jeg tenker det er bra, men skjønner at det er vanskelig for studenter som vil ha litt ro. Det er mange som trives å være hjemme og jobbe med studiet. Jeg gjør det selv, så hvis jeg føler at det bråker ute så klarer jeg ikke fokusere på å jobbe og må heller på biblioteket eller noe sånt.

Emneord: