Mikael Hugaas Torgersen (18) og Siders Ivanovas (19) Foto: Vilde Aardahl Aas

The Cure fortsetter å inspirere yngre generasjoner

Bandet har holdt på siden 1978 men det er det ingen tvil om at de er like relevante for dagens ungdom, som de var da sine første fans var unge.
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 14:37

Mikael Hugaas Torgersen (18) og Siders Ivanovas (19) var to av mange som hadde møtt opp for å se det britiske bandet spille. De var begge enige om at det er god musikk. Både tekst og melodi kan brukes som en form for å uttrykke følelser. Utenom musikken var de enige om at The Cure har en inkluderende fanskare. 

– Man kan møte likesinnede, fortalte Hugaas Torgersen 

De hadde ulik inngang til musikken. Ivanovas fortalte at han oppdaget bandet gjennom foreldrene sine, mens Hugaas Torgersen ble introdusert gjennom anbefalinger på musikktjenesten Spotify. 

Generasjonsmusikk

Emilie Kristiansen (17) hadde tatt med seg pappa Bård Kristiansen (54) på konsert. Noe Bård Kristiansen syntes var veldig koselig å bli spurt om. Bandet var populære da Bård var i 20-årene og det var da han oppdaget de. Selv om Bård Kristiansen selv har vært fan lenge var det gjennom venner Emilie Kristiansen fikk vite om bandet. 


Emilie (17) og Bård (54) Kristiansen var klare for konsert. Foto: Vilde Aardahl Aas

– Det var “freaksa” som likte musikken før, de som kom etter pønkerne, forklarte Bård Kristiansen med et smil. 

Det er ikke noe tvil om at The Cure fortsatt appellerer til et alternativt publikum, spesielt når de skaper et inkluderende miljø. Et miljø hvor det er lov å utrykke seg på sin egen måte. 

Kunst og musikk

Kristianne Rønes - Ystenes (18) og Ingrid Cecilie Pedersen (19) snakket om den alternative bevegelsen. Ingrid nevnte den gotiske stilen som et eksempel på en stil de selv kjente seg igjen i. En stil som bandet har vært med på å forsterke. 

I likhet med Emilie Kristiansen har både Rønes-Ystenes og Pedersen blitt introdusert til musikken av venner. Selv om Kristianne nevner at foreldrene hennes syntes det var kult at hun skulle på konserten, da de hadde kjennskap til bandet. 


Ingrid Cecilie Pedersen (19) og Kristianne Rønes-Ystenes (18) hadde reist fra Arendal for å se konserten. Foto: Vilde Aardahl Aas

Det er ikke kun at det er gode sanger som appelerer til disse jentene. Musikken påvirker også deres kunsterniske sider. 

– Jeg finner inspirasjon i musikken til å tegne, fortalte Rønes-Ystenes. 

En tidløs legende


Robert Smith er et gjenkjennelig ikon som har inspirert publikum med både stil og musikk. Foto: Vilde Aardahl Aas

Bandet som ble formet i 1978 har siden gitt ut 13 studioalbum. Gjennom disse årene har de vært innom flere sjangre, blant de er new wave, gotisk rock, pop, post-punk og alternativ rock. Dette forteller om den store bredden til bandet som har resultert i en stor fanskare. De fleste drar kjennskap til den ikoniske låten “Friday I’m In Love”. 

Du kan lese mer om konserten og VGs anmeldelse her

 

 

 

 

 

Emneord: