Magic the gathering ble introdusert allerede i 1993 og er fortsatt svært populært. Spillet handler blant annet om å bygge en strategisk kortstokk for å spille og vinne mot andre spillere. Foto: Diego Muñoz-Zamora.

Det magiske med Magic the gathering

Hver fredag på Outland i Oslo, møtes mennesker i alle aldre for å spille Magic the gathering, et kortspill som danner felleskap.
Søndag, 16 oktober, 2022 - 14:00


​ -Det er ikke så skummelt å gå bort til folk og si: hei spiller du Magic? Sier Thomas Myre. Foto:Diego Muñoz-Zamora ​

Fredag den 14. oktober arrangerte butikken Outland i Oslo en sammenkomst for spillere av Magic the gathering. Et kortspill som er et av de eldste og fremdeles et av de mest populære i Norge. Hver fredag kan en komme for å møte andre og spille, eller for å lære seg spillet.

Det er ikke nødvendig å ha kunnskap om spillet, eller kjenne de som spiller fra før hos Outland. Bare ved å ha interesse for spillet kan en finne mye god latter og masse ny kunnskap. Det er mulighet til å ha en hyggelig stund og få seg nye venner. 

Thomas Myre, som er en av de som spiller, forklarer at det viktigste er å ta med seg interessen sin. De som spiller kan til og med låne kort for å lære. Dette er for at en ny person skal kunne prøve spillet. Det viktigste er å være med.

-Jeg syns det er veldig viktig å ha et sted som dette. Det skaper community, et felleskap, sier Thomas Myre.


Spesielle terninger, skadeteller på mobil, kortene og godt humør er noen av de tingene som en finner på Magic the gathering. Foto: Diego Muñoz-Zamora


​ Felix har jobbet cirka et år hos Outland. –Jeg har en følelse av at den tiden folk sier at jeg kaster bort, vinner jeg i det sosiale, forklarer Felix. Foto: Diego Muñoz-Zamora ​

I samtale med Felix Johansen som jobber på spillrommet, forklarer han at det er et veldig åpent felleskap, og at grunnen ligger i selve spillet.

-De er veldig åpne for å introdusere folk til hverandre fordi det er sånn man spiller, det sånn man har det gøy sammen, sier Felix

Generasjonen skifter, men den nye blir bare med

Til tross for at Magic the gathering er et spill som nærmer seg tretti år, har det ikke mistet sin entusiasme i Norge. Det samme gjelder Pokémon kortspillet som på torsdager blir spilt på Outland .

- De som begynner å komme opp i årene nå og spilte når de var yngre, introduserer spillet for sine barn nå, sier Fredrik Landsskog, som er ansatt på Outland. 

Så det er tydelig at et generasjonsskifte ikke skader spill som Magic the gathering eller Pokémon. Landsskog forteller videre at det er mange eldre karer som har mye kunnskap om spillene. De har ikke noe problem med å oppdatere seg på nye versjoner, og det gjør at barna deres også gjør det.

- Vi legger merke til aldersforskjellen mellom spillerne. I Pokémon er flertallet yngre, mens i Magic er flertallet eldre mennesker, men vi er alltid åpne for nye spillere, understreker Landsskog.

Rom for alle


Fredrik Landsskog forteller at til og med de som konkurrerte i det siste VM i Pokémon i London, øvde hver torsdag på spillrommet i Outland. Foto: Diego Muñoz-Zamora

På Outland sitt spillrom skjer det alltid noe. Hver dag er det mulig å møte folk med forskjellige interesser. Fra små arrangementer til konkurranser.

Forskjellige dager eller forskjellige interesser, men det vil ikke si at en ikke kan komme og spille spillet sitt, eller lese manga om en vil det. 

- Når det lanseres nye kort til disse spillene, pleier vi som regel å ha turneringer, og da pleier det å komme mange, forteller Fredrik Landsskog.

 

Emneord: