ØVELSE GJØR MESTER: Både medlemmer og coacher hjelper deg med å nå målene dine. Fra venstre: Marte Olea Murud, Serina Rasmussen og Coach Frida Thorbergsen. Foto: Tina Ommang Stensbye

Flere og flere vil prøve idretten

Engasjementet rundt Crossfit Oslo sin prøveuke 17-23.oktober var stor.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 18:44

I 2000 startet amerikanske Greg Glassman treningsformen som skulle ta verden med storm. Crossfit er høyintensitetstrening som gir deg kombinasjonen av styrke og utholdenhet. Crossfit Oslo er en av boksene i Norge, og da de delte nyheten om at de arrangerte en prøveuke 17-23.oktober var det stort engasjement.

På Nydalen i Oslo finner du boksen til Crossfit Oslo. Etter noen år preget av covid har medlemsmassen vært varierende, kan daglig leder Eivind Dahl Ringard fortelle. Derfor satt han i gang ideen om en prøveuke hvor folk kan komme og teste både timer og egentrening, uten tidligere erfaring. Det tok bare noen få dager før 150 plasser var fullsatt.

– Vi delte litt på facebook, og så gikk jungeltelegrafen sin gang, sier en fornøyd Ringard.

– Ikke alle er eliteutøvere


Serina Rasmussen er fornøyd med at hun dro på en prøvetime hos Crossfit Oslo. Foto: Tina Ommang Stensbye

Idretten har blitt mye profiliert i sosiale medier. Her ser man oftest de erfarne atletene som lever av idretten. Likevel er over halvparten av medlemsmassen hos Crossfit Oslo de vanlige folkene du møter på gata. 

En av de nyeste medlemmene på boksen er Serina Rasmussen. Hun dro på prøvetime gjennom appen Bruce, og gjennomførte nylig introkurset hos Crossfit Oslo.

Rasmussen hadde tenkt tanken lenge, og når treningen alene på treningssenter ble for monoton, tok hun turen innom boksen i Nydalen. Hun forteller at hun møtte et imøtekommende og trivelig miljø, noe som ga mersmak. 

– Alle heier på alle uansett nivå, forteller Rasmussen.

Halvparten tatt første dagen

Eivind Dahl Ringard har selv drevet med crossfit i ti år, og vært daglig leder siden 2019. Han ønsker å bygge opp igjen medlemsmassen, noe som er formålet med prøveuka. Likevel ønsker han at folk også skal kunne komme for å se hvor sosial og morsom trening det er, uten å måtte ha noe mer binding. 

Crossfit boksen kunne by på 150 plasser i prøveuka, og på ca. to dager var over halvparten av plassene tatt. Boksen rakk ikke å sette i gang markedsføringen rundt uka som de hadde planlagt, før jungeltelegrafen hadde gjort sitt. 

– Alle er velkommen for en prøvetime hos oss, enten du er erfaren eller det er første gang, forteller Ringard.


Eivind Dahl Ringstad er klar for å ta imot de påmeldte til ukens prøveuke. Foto: Tina Ommang Stensbye

Crossfit er for alle

Ringard forteller at det ikke stilles noen krav for å begynne på crossfit. Her treffer en på alle aldre og utgangsnivåer. Boksen tilbyr populære timer gjennom hele dagen med dagens WOD- workout of the day. Her får du gjennomgang av økta, oppvarming og en god økt på 60 minutter. Det er også mulighet for egentrening. 


Coachene Julia Gellein Vangen og Magnus Haugan er to av coachene du kan møte hos Crossfit Oslo. Foto: Tina Ommang Stensbye

– Gruppetimene er det vi ønsker å levere på, og er vår hovedpri, forteller Ringard.

Noe av det crossfit boksen får mye spørsmål om er prisen. Prisnivået hos crossfit bokser ligger noen hakk over vanlige treningssentre. Ringard kan fortelle at mye av grunnen til dette er at du får en pt-time i gruppetimene. 

Rasmussen mener det er en prioriteringssak. Liker du å trene og ha et godt miljø, må man sette det over andre ting. 

Hvis du sitter inne med en liten følelese av at dette er noe for deg, anbefaler både Rasmussen og Ringard å bare hoppe i det. Ta med deg en venn, eller kom innom og hør med resepsjonen. 

 

 

Emneord: