Studentene prater fort og høylytt til hverandre under spørsmålene på quizen. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Fokus på studentenes psykiske helse

Studentenes tiltakspakke er for studenter av studenter, med mål om å inkludere alle i sine lavterskeltilbud, og styrke studentenes mentale helse gjennom aktiviteter.
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 21:32

Studentenes tiltakspakke tilbyr lavterskeltilbud for studenter, der SiO ble i februar 2022 tildelt 15,45 millioner kroner til forebyggende tiltak rettet mot den psykiske helsen til studenter. Studentenes tiltakspakke arrangerte «Bollywood-Latino-kveld + gratis tacos». Bakgrunnen for arrangementet var at de som er på utveksling i Norge, skulle finne andre som også var på utveksling. Hovedtema var Quiz med spørsmål om f.eks. Sør -Amerika. 


Vilde Christine Sollien, kommunikasjonsrådgiver for studentenes tiltakspakke og Studentsamskipnaden SiO. Foto: privat

Vilde Christine Sollien, som er kommunikasjonsrådgiver for studentenes tiltakspakke og Studentsamskipnaden SiO, sier at målet deres er å lage et møtested for studenter der alle kan møtes og bli kjent. Målet deres er også å ha et forebyggende tiltak rettet mot den psykiske helsen til studenter. Sollien skriver på e-post;

«Tiltakene skal bidra til psykososial oppfølging og god psykisk helse blant studentene ved fagskoler, høyskoler og universiteter. Studentenes tiltakspakke 2022 er studentdrevet; av studenter, for studenter»

 

 

God synliggjøring

Studentenes tiltakspakke har tett kontakt med utdanningsinstitusjonene, de andre Studentsamskipnadene i Norge, kontakt med Velferdstinget, og jobber med å ha en god synliggjøring på Facebook, Instagram, linkedln og i i eventkalenderen til SiO.

Sollien skriver på e- post at de deler ut informasjon i ulike nyhetsbrev, og at de også har fysisk synlighet i from av skjerminformasjon på læresteder, plakater på læresteder, og på SiOs sine egne tjenesteområder. Studentenes tiltakspakke har også standaktivitet og de har vært synlig på større messer og under fadderuken.

«Vi har tett kontakt med utdanningsinstitusjonene, de andre Studentsamskipnadene i Norge, kontakt med Velferdstinget, god synlighet på Facebook/instagram/linkedIn og i eventkalenderen til SiO. Vi deler informasjon i ulike nyhetsbrev, og har også fysisk synlighet i form av skjerminformasjon på lærestedene, plakater på lærestedene i tillegg til på SiOs egne tjenesteområder. Vi har også hatt standaktivitet, og vært synlig på større messer og under fadderuken. Vi har også vært synlig i media»


Her nynner og smådanser Paul  Arquier mens han tapper øl. Foto: Oliver B. Ivanowitz


Ved baren så styrer Diana Periera qizen.
Foto: Oliver B. Ivanowitz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et inkluderende miljø

Sollien skriver at de ulike arrangementene, studentinitiativene og større foreningsaktiviteter som studentenes tiltakspakke har laget, har hjulpet studenter med å finnet et felleskap, vennskap og støtte igjennom koronatiden.

I Studentenes tiltakspakke 2022 skriver Sollien at et av de viktige initiativene de har er Semester Med Nye Venner.

 «SMNV er akkurat slik det høres ut- en ordning som tilrettelegger for at du kan ha et semester med nye venner (….) og bli plassert i grupper med studenter med felles interesser. Gruppene deles inn etter faktorer som språk, interesser og hobbyer. Formålet med delprosjektet er å gi studenter mulighet til å både bygge og utvide sine nettverk».


Hassan Raza leser en bok mens det er qiz. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Hassan Raza er en av studentene som var på arrangementet. Han mener at lavterskeltilbudene fra studentens tiltakspakke er bra, og riktig måte å gjøre det på.

– ­Det er en bra måte å for studenter å kunne møte nye på. Jeg fant dette arrangementet inne på Sio sin side på Facebook.

 

 

 


Sveinung sindal gjør seg klar for å delta på quizen.
Foto: Oliver B. Ivanowitz

 Sveinung  Sindal Forteller at det er et inkluderende miljø, noe som han liker veldig godt. Dette var det andre arrangementet av Studentenes tiltakspakke han har deltatt på, der den første var salsadansing.

– Jeg fikk vite om dette arrangementet via en venninne og jeg liker miljøet her, det er inkluderende. 

 

 

 

 

 


Matthias Gauchier deltar på quizen og liker å snakke med nye mennesker.
Foto: Oliver B. Ivanowitz

Matthias Gauchier forteller at dette er hans første gang her, og at han liker at man kan samle seg og møte andre som også er på utveksling i Norge.

– This is my first time here. The beer is great and cheap. It`s wonderful to meet new people from other countries, and I like this type of gathering.

Emneord: 
Tags: