Nicolaie er evig takknemlig for støtten han har fått. Foto: Simona Vaduva

Fra hat til kjærlighet

Lørdag kveld ble en vanskeligstilt Vålerenga-supporter utsatt for hat. Søndag samlet fotballnorge seg for å støtte supporteren.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 12:14

Klokken 21:59 lørdag kveld ble det publisert et bilde av Vålerenga-supporter Nicolaie Vaduva på twitter med teksten “uteliggere”. Nicolaie er kjent for å spille av Vålerenga-sanger rundt omkring i Oslos gater på høyttaleranlegget sitt. Han har vært Vålerenga-supporter i over 20 år. Går du ofte i Torggata, er det stor mulighet for at du har sett Nicolaie i Vålerenga-klær.

 Hendelsen skal ha utspilt seg når en Lyn-supporter, erkerivalen til Vålerenga, ba Nicolaie skru av Vålerenga-musikken og ta på Lyn-sanger. Lyn-supporteren vil ikke kommentere saken utenom at han beklager for oppførselen sin og at tweeten er slettet.

 


Tweeten som førte til støtten fra fotballnorge. Foto: Skjermdump fra Twitter

Initiativet som spredte seg

Twitterbruker @KlarsynteRavn reagerte med å starte en støtteaksjon for Simona og Nicolaie. Dette spredte seg som ild i tørt gress og på få timer hadde fotballsupportere fra hele landet vist sin støtte ved å vippse telefonnummeret på bildet. Til tross for sportslige rivaliseringer er dette nok et eksempel på hvor inkluderende og samlende fotballen kan være. 

 


Initiativet til @KlarsynteRavn spredte seg raskt og førte til en stor innsamling. Foto: Skjermdump fra Twitter

Ekstremt takknemlig

Telefonnummeret på plakaten tilhører Simona Vaduva, datteren til Nicolaie. Hun forteller om deres opplevelse av saken, og har fått tillatelse av faren til å fortelle om hendelsen.

– Først skjønte vi ikke hva som skjedde, vi så bare at det rant inn med vipps.

Hun ble tipset av en kollega om aksjonen på twitter.

– Vi er veldig glade og takknemlige for den enorme støtten. Prisene er høye og støtten er til stor hjelp. Vinteren er på vei, og han har ikke råd til oppvarming. Det er veldig vanskelig.

Kona til Nicolaie døde for tre uker siden, og han måtte ta opp et lån for å ha råd til begravelsen. Selv om det ikke dekker hele lånet, vil både far og datter gi en stor takk til alle som vippset. 

– Det betyr utrolig mye for oss.


Simona setter stor pris på all støtten de har fått i denne vanskelige tiden. Foto: Ask Christiansen

Skryter av supporternorge

Markedssjef i Vålerenga Fotball, Mehran Amundsen-Ansari vil heller fokusere på det positive som kom ut av saken. Simona og Nicolaie vil få billetter til Vålerengakamper ut sesongen, og begge to får sesongkort av Mehran foran neste sesong. I tillegg vil de motta en drakt, signert av alle spillerne.


Markedssjefen i Vålerenga Fotball har allerede vært i kontakt med Simona og Nicolaie Foto: Privat

– Utover det så vil jeg skryte veldig av våre supportere og ikke minst hele supporter Norge som har støttet vedkommende med Vipps-overføringer.

Mehran runder av med at han håper Lyn klarer å dra i land opprykket til PostNord-ligaen.

– Da får de endelig gleden av å møte Vålerenga igjen. Med andrelaget vel og merke.

Emneord: