Omkring 130 personer møtte opp ved Universitetsplassen for å gå for friheten. Foto: Synne Folstad Moen

Går for frihet

Lørdag 15.oktober arrangerte A21 Walk For Freedom verden rundt, inkludert i Oslo.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 08:43

Hvert år arrangerer A21, en ikke-statlig og non-profit organisasjon, marsjen walk for freedom. I år gikk marsjen fra Universitetsplassen og ned Karl Johan. A21 har kontor i 14 ulike land, på 19 ulike plasser, og hvert år samles flere mennesker seg sammen for å gå i stille tog for arbeidet mot menneskehandel og moderne slaveri. Det var godt oppmøte i Oslo i år, og både deltakere og frivillige som var med å arrangere var godt fornøyd med å kunne spre informasjon om hva A21 er og hva de jobber med. 

Til vanlig jobber A21 mye med denne problematikken som preger en stor del av verdens befolkning, også mange mennesker i Norge. Da A21 hører til flere ulike land, har de også litt ulike måter å jobbe med dette på. Alle land jobber med modellen “reach, rescue, restore”, men i Norge fokuserer A21 mest på å nå ut til folket og spre informasjon og kunnskap om temaet, så flere kan forstå problemet og være med i kampen. 

Walk for freedom er et av tiltakene de da gjør. Før marsjen begynte i år holdt koordinator for A21 Norge, Livia Hazer, en tale hvor hun fortalte om A21 og det arbeidet de gjør. Etter dette ble det holdt en panelsamtale hvor Leif Tore Solberg fra Frelsesarmeen, Emilia Alfaro og Bente Gautefald Jensen fra Maritastiftelsen og Margrethe De los Reyes fra Hope for Justice snakket om hvordan deres organisasjoner jobber med problematikken, og hvordan krigen i Ukraina vil påvirke situasjonen som er i dag.

 

Emneord: