Mads Hadler (f.v), Hallvard Dyrnes, Kim Hafskjær (øverst i trappen), Marlene Stavrum og Bjørn-Henning Ødegaard underholdte publikummet på Latter tirsdag 11. oktober. Foto: Åsne Eriksen Skaugen

Stand-up på Latter: – Den beste følelsen i verden

Tirsdag 11. oktober var det stand-up på Latter med Marlene Stavrum, Kim Hafskjær, Bjørn-Henning Ødegaard, Mads Hadler og Hallvard Dyrnes.
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 10:15

Fra tirsdag til lørdag holder fire ulike komikere stand-up på klubbscenen på Latter. Norske og internasjonale komikere bruker å ta turen, og denne uken var det Marlene Stavrum, Kim Hafskjær, Bjørn-Henning Ødegaard og Mads Hadler som sto på scenen. Hallvard Dyrnes var konferansier, og geleidet publikum gjennom showet med introduksjon av de andre komikerne og kommunikasjon med publikum. Komikerne sto på scenen med hvert sitt soloshow. I løpet av stand-up showet ble tematikk som tinder, samlivsbrudd, dating, Bærum og parmiddager gjort humor ut av.

Komikerne bak kulissene

Journalen møtte de fem komikerne bak scenen like før showstart. De forteller at de er alt fra nervøs og konsentrert, til spent og gira i forkant av showet.

– Gleder meg alltid jeg! Har jo ingen sperrer, forteller Bjørn-Henning Ødegaard.

– Det er sjelden jeg gleder meg. Jeg går rundt med en klump i magen i forkant, men når man først kommer på scenen og kjenner det går bra er det den beste følelsen i verden, sier Hadler.

Fullsatt sal på Latter

Showet starter med konferansier Hallvard Dyrnes som kommuniserer med publikum, før Marlene Stavrum blir introdusert. Like før hun går på scenen, forteller Stavrum at hun har en viss plan før hun går opp. Hun fikk den fullsatte salen på Latter til å le med spøker om TV-programmet Naked Attraction, datingliv, ferieturer og Trond Giske. 


Marlene Stavrum fikk publikum til å le på stand-up scenen med spøker om TV-programmet Naked Attraction, datingliv, ferieturer og Trond Giske. Foto: Åsne Eriksen Skaugen

Uforutsigbart

Komikergjengen er enige i at de synes det er flaut å holde stand-up show hvis det går dårlig. De trekker frem både hosteanfall, trøstelatter og tekniske problemer som scenarioer de har opplevd, og helst ønsker å unngå på scenen.

– Jeg synes det verste er trøstelatter. At de synes synd på meg over noe som var ment som tull, ler Stavrum, og legger til at det beste er når alle ler og koser seg.

Selv om de både har manus og tid å forholde seg til, kan de ikke unngå å samhandle med publikum om noe uforventet skulle skje.

– Hvis hele første rad er fulle, og en person spyr, kan man ikke ignorere det. Da må man improvisere ut ifra responsen man får, forteller Hadler.

Trives på Latter

Gjengen er positive til å stå på Latter. De er alle drevne, og har holdt på med stand-up i flere år. 

– Latter er utvilsomt den beste klubbscenen å sta på i Norge. Det er alltid god stemning! Det har aldri ikke fungert, og det har aldri ikke vært gøy, forteller Hadler. 

– Det er stor forskjell fra å stå på små scener rundt om i landet til å være på Latter, fortsetter Hafskjær.

Hadler og Hafskjær trekker frem flere grunner til at de ønsket å bli komikere. I tillegg til at de alltid synes det så ut som en gøy jobb, så de opp til komikere som Bill Burr, Jim Carrey og Demertri Martin.

– Jim Carrey var alt det jeg ville være. Forbilder endrer seg hele tiden, noen så vi opp til når vi var yngre - og andre ser vi opp til nå, sier Hadler.

Det er tydelig at komikerne liker å tulle med egne erfaringer på scenen. Hadler og Hafskjær forteller at når ting ikke alltid går som planlagt i livet, går det ofte over til å bli humor.


Kim Hafskjær på klubbscenen. – Det er stor forskjell fra å stå på små scener rundt om i landet til å være på Latter, forteller han. Foto: Åsne Eriksen Skaugen

– Bra, impulsivt og gøy!

Tobias Jespersen (34), Nina Andersen (29) og Synne Selstad (27) forteller at de er kjempefornøyde etter stand-up showet på Latter.

– Det var veldig bra, impulsivt og gøy! Jeg digget spesielt Bjørn-Henning, sier Jespersen.

– Marlene Stavrum lo jeg mye av. Det hun snakket om innen dating og Naked Attraction likte jeg spesielt godt. Jeg vet ikke hvorfor Toten-vitsene til Mads Hadler traff meg så mye heller, ler Selstad.


Tobias Jespersen, Nina Andersen og Synne Selstad var publikummere på klubbscenen tirsdag kveld. Foto: Åsne Eriksen Skaugen

Andersen bruker ofte å være på Latter. Hun synes konferansier Hallvard Dyrnes var spesielt bra.

– Konferansieren gjorde en god jobb! Han ladet opp salen, laget god stemning og snakket med publikum i salen som ga de andre komikerne muligheten til å ha noe å spille på, smiler Andersen.


Konferansier Hallvard Dyrnes introduserte komikerne og kommuniserte med publikum underveis. Foto: Åsne Eriksen Skaugen

 

Emneord: