Mats Aasrum (fra venstre) og Carl Vilhelm Lucas Børresen har startet en ny podcast om sport. FOTO: Christian Thomassen

Oppsving for podkast på OsloMet

OsloMet Podcastforening har hatt flere positive opplevelser den siste tiden med blant annet ferske podkaster og spennende samarbeid.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 11:17

– Vi hadde begge lyst til å lage podkast, og dessuten er begge interesserte i fotball, så da bestemte vi oss for å lage en podkast sammen.

Mats Aasrum (25) og Carl Vilhelm Lucas Børresen (23), eller Carl Ville som han gjerne kalles, sitter og diskuterer rundt neste episode av den nye podkasten deres. De vet at den skal handle om sport, men navnet på podkasten er litt mer usikkert.

– Inntil videre heter podkasten bare “Fyll inn navn her”, ler Aasrum.

– Men den kommer i hvert fall til å handle om sport, og kanskje aller mest fotball. Det er noe vi begge er interesserte i, fortsetter Børresen. 

Ganske fersk forening

Den nye sportspodkasten til de to guttene er én av flere podkaster som har blitt startet opp nylig gjennom OsloMet Podcastforening. 

– Foreningen ble stiftet 5. mai 2022, men vi startet ordentlig først etter sommeren. Siden da har flere ulike podkaster blitt startet opp, blant annet den jeg er med i som heter “Uhørt”, forteller styreleder i foreningen Yashar Irandoust (27).

“Uhørt” er en podkast hvor tre gode studentvenner diskuterer tema rundt karriere, skole, fritid og mye mer. 

– Vi er fire gutter som har flere diskusjonsrike samtaler, og vi føler at dette er noe som kan bli hørt, derav navnet “Uhørt”, sier Irandoust. 

Irandoust forteller videre at han håper de kan hjelpe andre med budskapet de vil formidle. 


Yashar Irandoust er styreleder i podkastforeningen, og er et av medlemmene i podkasten “Uhørt”. FOTO: Christian Thomassen

Gøy, men krever planlegging

Aasrum og Børresen forteller at de synes det er gøy å lage podkast sammen, men at det krever litt planlegging.

– Vi har ganske forskjellige timeplaner, så det er litt synd. Det gjør det vanskeligere å ha kontroll og planlegge episodene på forhånd, forklarer Børresen.

– Men vi er i oppstartsfasen, så det blir litt “learning by doing”, fortsetter Børresen.

– “…And failing”, følger Aasrum opp. 

Begge er likevel enige om at det aller viktigste for dem er å få lage podkast, uansett hva slags nivå de ligger på.

De anbefaler også andre å prøve og lage podkast, fordi det er en hyggelig hobby hvor man alltid lærer ett eller annet.


Mats Aasrum (fra venstre) og Carl Ville Børresen spiller inn en ny episode til podkasten deres. FOTO: Christian Thomassen

Spennende samarbeid

I tillegg til de nyoppstartede podkastene, har også foreningen flere spennende samarbeid på gang, ifølge Irandoust.

– Vi har allerede et samarbeid med OsloMet, men nå har vi også et annet samarbeid på gang med Røør. Det er vi naturligvis veldig fornøyde med, forteller styrelederen.

Selv om det er mye som for tiden går oppover for OsloMet Podcastforening, håper Irandoust at flere ønsker å melde seg inn i foreningen.

– Foreningen er åpen for alle medlemmer, og det koster ikke mye å være med. Så det er bare å ta kontakt, avslutter Irandoust med et smil. 

Emneord: