Arshak Asraf blir lærer, men ikke på grunn av lønna. Foto: Hanna Haug

Håper på endringer

Hva tenker lærerstudentene ved Oslo Met om streikens utfall, og deres framtid?
Mandag, 17 oktober, 2022 - 12:37

De siste månedene har streiken vært et hett tema. I følge Utdanningsforbundets nettside streiket lærerne fordi de reagerte på lønn i forhold til utdanning, og fordi det er stor lærermangel i norske skoler. KS skriver på sine nettsider at de har strukket seg så langt det går, og de stiller seg kritiske til påstandene fra utdanningsforbundet. Partene ble rett og slett ikke enige, og det endte med tvungen lønnsnemnd.

Mange lærere er fortvilte. Arshak Asraf (25) og Sophie Blomstrøm (22) tar lærerutdanning ved Oslo Met. Om noen år skal de undervise i klasserom. Vi snakker med om utfallet av streiken, og hva de tenker om sine framtidsutsikter som lærere. Har de for eksempel vurdert å slutte på studiet?

Emneord: