Dikteren Sal Quickly, blar i den Oslo-inspirerte diktsamlingen sin, mens byen suser forbi. FOTO: Ugne Joana Gaudiesiute

Oslo som inspirasjon: – Det er nesten som en liten, eksklusiv klubb

Ryktet av den kaotiske og uoversiktelige byen er kjent blant mange. Spesielt innenfor kunst og litteratur. Hvilken påvirkning har det på mennesker og det vi skaper?
Lørdag, 15 oktober, 2022 - 10:56

Selv om byens rykte har i mange tilfeller virket negativt, kan det negative også snus til det positive. Larm og kaos som enkelte kan se på som stressende, er for andre den største inspirasjonskilden. Forfattere har blitt dratt mot dette i årevis. Blant annet den britiske dikteren Isaac Worthington, med pseudonymet Sal Quickly, som nå har skrevet diktsamlingen “Oslo.”, inspirert av observasjoner fra Oslos kriker og kroker.  

Emneord: 
Tags: