Cultivate Food på Grünerløkka selger bare plantebasert mat. FOTO: Eva Marie Larsen Nøsen

På Grünerløkka selges det mest plantebasert mat i hele Norge

På Grünerløkka ligger plantebaserte kafeer på rekke og rad. Hvorfor er plantebasert mat så populært på "Løkka"?
Torsdag, 27 oktober, 2022 - 17:12

Lar du øynene gli nedover Thorvald Meyers gate vil du se flere plantebaserte kafeer. Kafeene Cultivate Food, Veggie De Luca og Falafel´n Juice ligger like ved hverandre, og nå har enda en vegansk satsing åpnet i Grünerløkkas hovedgate. På disse spisestedene, er det bare grønt som gjelder.

Nyåpnet kafé

Naturli´Eatery, drevet av Orkla, har hatt kafé på Skøyen siden 2020. Den 30. september åpnet de også en helt ny kafé på Grünerløkka. Daglig leder, Kornelia Meyer (30), forteller at all mat de serverer på kafeen er hundre prosent plantebasert. Hun legger til at den nyåpnede kafeen på Grünerløkka er mer populær enn den på Skøyen.

– Det er litt mer riktig kundegruppe her på Løkka. Det var derfor vi plasserte oss her. 

Meyer forteller at de på tross av kun plantebasert mat, ikke nødvendigvis har veganere som fokusgruppe. 

– Vi skjønner jo at det er vanskelig å få alle til å være veganere, så hos oss er målet å få den helt vanlige, norske, vanskelige kjøttspiseren til å bytte ut én burger i uka med en plantebasert burger. Vi er derfor veldig fokuserte på at kjøtterstatningene våre skal ha god smak, om ikke bedre, fortsetter Meyer.

På tross av at de veganske kafeene ligger tett i tett, er ikke Meyers mål å slå ut konkurrentene.

– Jeg vil jo at det skal komme flere slike steder. Så for min del så er det bare kult at det er mange veganske kafeer. Men, selvfølgelig. Man ser jo på hverandre. Vi har jo tross alt forskjellige konsepter, så vi er litt ulike likevel, forteller hun.


Daglig leder hos Naturli´Eatery, Kornelia Meyer, er glad for at det stadig blir flere plantebaserte kafeer. FOTO: Eva Marie Larsen Nøsen

Opp i mot 300 gjester daglig

Omtrent femti meter lenger opp i gata, finner du den veganske kafeen Cultivate Food. Kafeen åpnet for knapt et år siden, og spisestedsjef Maria Marin forteller det har vært en suksess så langt. 

– Vi har opp i mot 300 besøkende daglig, så driften går veldig bra.

Daglig leder ved Cultivate Food, Stine Gjørtz, forteller at det er en grunn til at de havnet akkurat på Grünerløkka.

– Vi valgte å starte vårt første spisested på Grünerløkka fordi i følge våre markedsundersøkelser så er det nettopp der det er størst tetthet av folk som er motivert for å legge om sitt kosthold til å bli helt eller delvis plantebasert. Vi vet fra dagligvarehandelen at det er på Grünerløkka det selges mest plantebasert mat i hele Norge.

Heller ikke på Cultivate Food ønsker de å utkonkurrere konkurrentene.

– Vi heier på alle som selger plantebasert mat både i restaurant og i dagligvare. Vi ønsker å bidra til det grønne skiftet og blir kjempeglad for å se at det er flere som jobber for samme sak. Det er veldig fint at det er flere restauranter på Grünerløkka som tilbyr kun plantebasert mat, og vi håper en gang at det skal bli flere restauranter i Oslo som serverer 100% plantebasert enn som serverer animalsk, forteller Gjørtz.

Spisested sjef Maria Marin forteller at spisestedene har sin egen stil.


Spisestedsjef Maria Marin er tilfreds med kafeens besøkstall. FOTO: Eva Marie Larsen Nøsen

– Det som skiller oss fra de andre er at vi har en varmdisk hvor man kan se hvordan vi serverer maten. Det er det bare vi som tilbyr.

 

Emneord: 
Tags: