Eget hus: Nina Zanjani og Bjørn Imislund er stolte over Oslo Malerklubbs lokaler i det gule huset i Briskebyveien.

Fargerike vegger på høstutstilling

Lørdag 15. oktober åpnet Oslo Malerklubb årets høstutstilling. I sitt eget hus på Briskeby stiller 45 av 200 medlemmer ut kunstverkene sine fram til 23. oktober.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 11:00

Oslo Malerklubb har rundt 20 utstillinger i året. Vanligvis er det 1-10 medlemmer som leier galleriet og fyller det med bildene sine. Høstutstillingen er litt annerledes. Her har medlemmene mulighet til å ta med tre bilder hver til galleriet. Nestleder for Oslo Malerklubb, Bjørn Imislund, forteller at høstutstillingen er en mulighet for medlemmene å få vise fram hva de gjør. For noen er dette første utstilling, mens andre har stilt ut bilder tidligere.


Bjørn Imislund har vært medlem av Oslo Malerklubb siden 1978, og har hatt flere utstillinger. I dag stiller han ut tre bilder. Foto: Nora Garnes Flatjord 

Eget hus

Oslo Malerklubb ble stiftet i 1946, og har hatt flere lokaler gjennom årene. I dag holder de til i et gult trehus i Briskebyveien. Huset var i forfall da de overtok det, men medlemmene har i ettertid restaurert det selv.

 – De la nytt tak, malte det; det var grått og fælt, og ominnredet det inne, forklarer Imislund.

Nå har de atelier i andre etasje, grafikk i kjelleren og galleri i første etasje. Det er i galleriet utstillingen finner sted. I dag er veggene fulle av malerier og tegninger, og det er mange mennesker som har tatt turen innom for å se på kunsten.

Mer produktiv sammen

Oslo Malerklubb har stort fokus på å lage kunst i fellesskap. I atelieret holder malerklubben kurs, foredrag og filmkvelder. Her kan alle delta, også de som ikke er medlemmer.

– Vi har både helgekurs og lengre kurs som foregår over flere dager, forklarer Nina Zandjani, leder for Oslo Malerklubb

Malerklubben har også atelierfellesskap. Det går ut på at grupper av medlemmene møtes på faste dager i uka for å male eller tegne sammen. Alle har ulike erfaringer fra ulike kurs, og kan derfor inspirere og lære av hverandre

–  Bare det å sitte sammen gir motivasjon til å være produktiv, forteller Zandjani

 

Et andre hjem

Ulla Rødskog Kristoffersen har vært medlem i malerklubben i 20 år. Hun forteller at det er veldig givende å gjøre så mye sammen med andre. Det er inspirerende, og man lærer mye.


Favorittfjell: Ulla Rødskog Kristoffersen har også hatt flere utstillinger tidligere. I dag stiller hun ut to bilder, blant annet et av hennes favorittfjell ved hytta i Valdres. Foto: Nora Garnes Flatjord

 Kristoffersen har hatt bilder på utstilling flere ganger. Hun maler for det meste landskap, og bildene hennes kjennetegnes med bjørketrær og fjell. Kristoffersen sitter i styret og er med på det meste som skjer i malerklubben. Hun forteller at det er blitt som et andre hjem for henne.

– Jeg koser meg veldig her, sier hun.

 

 

 

Emneord: 
Tags: