Folk var i harnisk da dørene endelig åpnet på loppemarkedet på Løren skole. Foto: Eivind Idland Hansen

Loppemarked skapte stor entusiasme

Søndag, 16 oktober, 2022 - 22:07

I helgen ble det arrangert loppemarked på Løren barneskole til inntekt for Løren og Refstad skolekorps. Flere hundre sto klare i kø og satte full fart for å sikre seg det beste kuppet.

Loppemarkedsentusiast

Yngvil Margrete Bortne (51) er en av de ivrigste arrangørene på Løren skoles loppemarked. I flere år har hun tatt på seg ansvar for å samle inn lopper og arrangere markedet. I år er Yngvild ekstra spent, og forteller om hennes interesse for loppemarkeder.

– Det er jo veldig sosialt og veldig morsomt med gamle lopper, og utrolig hva man får inn, sier Yngvil.

Hun forteller videre at de har fått inn mye rare og spennede ting opp gjennom årene.

– I år er nok det rareste vi har fått inn to gamle VHS-kasetter med porno eller en 200 år gammel salmebok, sier hun.


Yngvil Margrete Bortne (51) venter spent før åpningen av loppemarkedet på Løren skole. Foto: Eivind Idland Hansen.

Nå som prisene er høye og folk generelt har litt dårligere råd, er det ekstra populært med loppemarked. Yngvil tror at entusiasmen og oppmøtet kommer til å være større enn noen gang. 

– Vi har hørt fra loppemarkeder som allerede har blitt holdt at det har vært et veldig stort trykk. Det har kommet flere enn noen gang. Folk som vanligvis har gått på loppemarked, har vært litt mer interessert i å finne retro saker eller spesielle klær. I år kommer folk fordi de trenger å kjøpe billige ting, forteller hun.

– Vi har merket at folk ikke har like mye penger som de pleier og at man har begynt å handle på grunn av behov, sier hun.

 

En annen som har merket den store pågangen under høstens loppemarked er Øyvind Holte (49), som også er blant de mest engasjerte arrangørene.

– Vi fikk en ordentlig bølge med folk på innslippet, noe som pleier å være normalt, men i år var det nok en del fler enn vanlig, sier Holte.


Øyvind Holte (49) er stort fornøyd med årets engasjement og oppmøte. Foto: Eivind Idland Hansen. 

Øyvind er bevisst på hva loppemarkeder kan bety for folk som sliter om dagen, og håper de kan bidra til at folk får seg billige ting de trenger.

– Man leser i avisene at familier begynner å ha dårlig råd, noe som er sørgelig såklart. Fra vårt perspektiv kan da våre tilbud gjøre en nytte for de og deres behov, sier Holte.

 

Kupp og morro

Mange som møtte opp i helgen var ute etter å skaffe noen gode kupp de kunne ta med hjem. Blant dem var 46 år gamle Hulda Bernhardt. 

– I dag kikker jeg blant annet etter to stoler til biblioteket vårt hjemme. Også er jeg her for å støtte nabolaget, korpet og nærområdet, sier Bernhardt.


Hulda Bernhardt (46) var på utkikk etter et kupp. Foto: Eivind Idland Hansen.


Kristian Evensen (38) og Magne Eimot (37) var på loppemarked av andre årsaker enn å skaffe seg et billig kupp. Foto: Eivind Idland Hansen.

Selv om mange hadde møtt opp for å skaffe seg noen fine og billige varer, var det noen som kom av en annen grunn. Magne Eimot (37) og Kristian Evensen (38) var på loppemarkedet for å få med seg noe gøy.

– Vi er her for å se på alle de som løper inn, sier en lattermild Evensen. 

 

 

 

 

 

 

Emneord: