Hyllene er fylt opp med den populære brusen. Foto: Tina Ommang Stensbye

Hei hå, nå er det jul igjen

Det er enda to måneder igjen til jul, men allerede nå kan du få smaken av høytiden.
Fredag, 14 oktober, 2022 - 15:27

Høsten har meldt sin ankomst, og dagene blir mørkere og kaldere. Butikker har ryddet ut sommerproduktene, og gjør plass til nye. Hvert år entrer julebrusen butikker lenge før høytiden, noe som har vært mye omdiskutert. 


Øystein Lyngstad er fornøyd med etterspørselen etter julebrus. Foto: Tina Ommang Stensbye

Assisterende daglig leder ved Coop Mega Bislett, Øystein Lyngstad, forteller at deres første levering med julebrus kom forrige uke. Flere hyller i butikken har blir fylt med store og små flasker fra Hamar og Lilehammer Julebrus. Lyngstad kan fortelle at de pleier å få inn julebrusen rundt uke 41. 

– Det er etterspørsel etter julebrusen rundt denne tiden, sier Lyngstad.

– Ikke lagt merke til det

Studentene Cornelia Langekiehl og Hanne Austad kan fortelle at de ikke har tenkt så mye over at julebrusen har kommet i butikk. Likevel synes de det er litt tidlig at butikkene selger julebrus allerede. Begge to er enige om at brusen kunne kommet ut rundt november og desember. 


Studentene Cornelia Langekiehl og Hanne Austad er enige om hva de tenker om julebrusen sin ankomst. Foto: Tina Ommang Stensbye

– Jeg hadde ikke kjøpt det så tidlig, sier Austad.

Langekiehl derimot forteller at hun kunne vurdert å kjøpe seg en julebrus hvis hun fikk lyst på.

Forskjellig ulike steder i landet

Øystein Lyngstad forteller at det er ulikt mellom butikker når de velger å ta inn julebrusen. Butikker som ligger mer landlig til tar ofte inn julebrusen tidligere. Dette på grunn av at det kan være større fokus på disse produktene på mindre steder.


Pallene med julebrus har ikke stått urørt siden de ankom butikken. Foto: Tina Ommang Stensbye

– I byene kan folk ha fokus på flere produkter på samme tid, forteller assisterende daglig leder.

Fokuset på nye mattrender når ofte byene raskt, og treffer alle målgrupper. Coop Mega Bislett ligger sentralt for studenter, som ofte har mye fokus på disse trendene. Studentene handler også mye ut ifra planlagte budsjett. Likevel forteller Lyngstad at det har allerede blitt solgt en del julebrus.

 

Resten av juleproduktene ankommer Coop Mega Bislett rundt uke 45.