På Meny Vollebekk har det åpnet Hjemmelegekontor vegg i vegg med matbutikken. Foto: Eivind Idland Hansen

Klinikk i butikk

For aller første gang skal det nå tilbys legetjenester i matbutikker i Norge. Hjemmelegene har åpnet konseptet "klinikk i butikk" på Meny Vollebekk i bydel Bjerke.
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 13:19

Hjemmelegene har bestemt seg for å gjøre som Medtail har gjort i land som USA, Sverige og Storbritannia. De har nemlig startet opp et privat helsesyketilbud som tilbyr tradisjonelle heletjenester, vegg i vegg med matbutikker. Forrige uke startet de opp på Meny Vollebekk. 

– Dette er jo første gang et slikt tilbud har kommet til Norge. Og pågangen den første uka har generelt vært ganske jevn og god. Det har vært mye influensavaksiner spesielt, men også en del av våre andre tjenester, sier sjefssykepleier hos Hjemmelegene, Cecilie Gay Berntsen.


Cecilie Gay Berntsen er sjefsykepleier for Hjemmelegene. Foto: Hjemmelegene 

Vil avlaste helsevesenet

Sjefssykepleieren insisterer videre på at tilbudet ikke skal gå utover det offentlige helsevesenet, men heller være en hjelpende hånd.

– Vi har ikke startet opp for å konkurrere med fastlegeordningen, snarere tvert i mot. Vi tror at vi kan avlaste fastlegeordningen som jo er under press, sier Berntsen.

– Hjemmelegene gjør det enkelt å tilby folk helsetjenester der de er, fortsetter hun.

I tillegg til influensavaksinen, forteller Cecilie at de også tilbyr andre tjenester som generell sårstell, øreskyll, blodsukkermåling, blodtrykksmåling og flere vesentlige helsetjenester. Videre forteller hun om prisene, som de aller fleste interesserer seg for.

– Priser varierer såklart ut ifra hvilke behandlinger og tjenester man trenger, men influensavaksinen for eksempel koster 390kr, forteller hun.


Kim Vangesten (28) er Meny-ansatt og er født og oppvokst i området. Foto: Eivind Idland Hansen. 

Omstridt konsept

Med jevn pågang etter oppstart er det mange som har latt seg begeistre av å ha et helsetilbud så nærme der de er. Blant dem er lokalgutt og Meny-ansatt Kim Vangesten.

– Jeg tenker det er superpositivt å ha et slikt tilbud så nærme der jeg både bor og jobber, sier Kim. 

– I tillegg er det jo en fin måte for kunder å stikke innom Meny. Vi har hatt flere kunder her den siste uka, enn vi har pleid å ha generelt, avslutter han.

 

 

Likevel er ikke optimismen å spore hos alle på Meny. Den unge studenten Michael Golombek Fjell (21) er fra området, og møter det nye helsetilbudet med noe skepsis.


Michael Golombek fjell (21) er student som bruker Meny Vollebekk som sin lokale matbutikk. Foto: Eivind Idland Hansen 

– Jeg skjønner personlig ikke hvorfor man ikke bare drar til fastlegen. Det er billigere selv om man kanskje må vente litt lenger på å få time, sier Michael.

– Jeg har jo ikke så god råd som student, så da tar jeg heller det billigere alternativet. Men for de som har råd, så kan jeg forstå at å bare dukke opp å få hjelpen du trenger er digg, avslutter han. 

Emneord: