Torshov kvinnelige vokalensemble består av kvinner i alle aldre. Gjennom har de også flere opptredener Foto: Haydarali Nawrozi

Kor for alle som vil

Torshov kvinnelig vokalensemble består av kvinner i alle aldre og synger i kor under gudstjenesten på Torshov kirke. Gjennom året har de også flere opptredener.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 16:47

I et fint gammel lokal på Torshov Kirke finner vi Torshov kvinnelige vokalensemble som består av korsangere som ønsker å utvikle egen sangteknikk og klang i et mindre kor. Gruppen i dag består av rundt 15 personer og øver på Torshov kirke to ganger i måneden på onsdager fra kl. 18.30 til 21.00. Korgruppen har også hovedkonsert en gang i året, deltar på julekonsert og har noen mindre opptredener som Elvelangs og er forsangere på en del gudstjenester på Torshov kirke.

 


Gjennom kor får de både synge og møte nye mennesker Foto: Haydarali Nawrozi

 

Reportoaret består av ulike sjangre

Korets dirigent, Margrete Augdal, er sangpedagog og selv utøvende sanger. Hun lærer gruppen om det sangtekniske og syr det hele sammen. I tillegg til øvelsene bruker gruppen lydfiler til å øve på stemmene hjemme.

—Reportoaret er i hovedsak klassisk, men vi kombinerer alltid det klassiske med andre sjangere som folkemusikk, jazz og pop. Nylig hadde vi et samarbeid med en el gitarist, resultatet ble kult klassisk kor med innslag av gitar, sier hun. 

Korets medlemmer består av folk med ulike korerfaringer, noen må lære noe helt nytt andre må repetere. Men alle får uansett sunget det de vil i følge dirigenten.

 


Line og Anne Mette som tidligere var kollegaer traff hverandre igjen på koret  Foto: Haydarali Nawrozi

 

Hyggelig miljø

Line Vend fra Spydberg og Anne Mette Hansen fra Nydalen som er gamle bekjente og som begge tilfeldigvis har begynt på koret synes det var hyggelig med gjensyn.

–Lette etter kor, og på utrolig vis fant jeg Torshov kvinnelige korensemble og møtte min gamle kollega.

 

Venninneparet sier terskelen er lav for å kunne være med i gruppen, men du må likevel ha et viss gehør for å kunne være med. 

 

Gruppens julekonsert i år er sammen med Rikshospitalets kor på Grønnland kirke. Dirigenten ønsker alle som ønsker å være med velkommen til gruppen.