Lea (19) ender som oftest opp med å besøke en bestemt nattklubb - Se hvilken nattklubb dette er

Lea (19) mener at utelivstilbudet for unge under 20 år i Oslo kan bli litt stusselig. Kj10 er derimot ett av de få stedene som tilbyr en nattklubb med 18-årsgrense.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 22:09

Oslo: Lea Sofie Næss (19) fra Ski, drar ut på byen i Oslo nesten hver helg. Til tross for et ganske så lite utvalg, finner hun alltid et utested å dra til.

– Jeg syntes at utelivstilbudet i Oslo kanskje er litt knapt, fastslår Næss.

– Kan bli ensformig

Næss forteller at utelivstilbudet i Oslo kan bli litt ensformig. Likevel legger hun ikke skjul på at tilbudet er mye bedre i Oslo, enn det er der hun bor.

– Hvis man ser bort ifra at det til tider kan gå i mye av det samme, så er de få stedene som finnes relativt gode. Jeg tenker vertfall at det funker greit slik det er, frem til jeg fyller 20, bemerker hun.

19-åringer forteller at noe av det viktigste for henne er å ha en god tone med de ansatte på utestedene. På denne måten tenker hun at det generelt vil bli bedre stemning, og mindre bråk blant gjestene og vekterne.

– Kj10 er ett av de få utestedene som faktisk tilbyr noe for oss under 20. Det er derfor jeg fort ender opp her når jeg og vennene mine drar ut på byen, legger hun til.


UFORUTSIGBAR: Ellie Kristoffersen er daglig leder på nattklubben KJ10, og forteller at en vanlig kveld på jobb er ganske uforutsigbar. 

– Tilbudet er minimalt

Daglig leder på KJ10, Ellie Kristoffersen, kan bekrefte at det per dags dato, kun er de som er den eneste nattklubben med 18-årsgrense i Oslo.

– De aller fleste utesteder har 20-årsgrense, mulig grunnet at mange barer ser på det å drive et utested for 18-åringer som en begrensing, sier Kristoffersen.

Hun sier også at hun synes det er utrolig givende å drive et utested for unge under 20 år.

– Jeg synes at det er på sin plass at 18-åringer skal ha et sted å lære hvordan det er å dra ut, bemerker hun.

Kristoffersen trekker frem at de oppfordrer folk til å heller være for mye av seg selv, enn for lite.

– Dette gir rom for at omtrent alle skal få komme inn, og at det gir muligheten for alle til å ta seg en skikkelig god fest midt i Oslo sentrum, sier hun.

Daglig leder hevder at i og med at de er det eneste ordentlige tilbudet for folk under 20, ønsker de å lage trygge rammer for gjestene.

– Det er viktig for oss at vi er en nattklubb hvor de unge skal slippe å måtte møte eldre mennesker de første gangene de er ute, forklarer Kristoffersen.


DET BESTE: Lea Sofie Næss (19) forteller at det sosiale er det beste med å dra ut på byen. 

Kan være seg selv

Næss forteller at KJ10 er et sted hun alltid føler at hun kan være seg selv, uten å bli dømt. Hun understreker at hun også setter særlig stor pris på at hun ikke møter på eldre menn når hun drar ut på byen.

– Jeg har vært på flere utesteder tidligere, som blant annet har åpent for 18-åringer på torsdager, hvor det er fri aldersgrense. På KJ10 møter jeg derimot alltid jevnaldrende, sier hun.

– Slik som Ellie nevnte, er det ikke særlig komfortabelt å dra ut på byen for og så måtte henge med gamle folk, bemerker hun.


KOLLEGAER: Her er tre av Kristoffersens kollegaer, som setter stor pris på at de som besøker KJ10 tar seg tid til å hilse på dem. 

Et trygt startpunkt

Kristoffersen poengterer at til tross for at de har et prioritert klientell, ser de at flere tidligere kunder kommer tilbake til det som en gang var et trygt startpunkt for dem også. Hun syntes det er veldig hyggelig å se flere av deres tidligere stamkunder komme tilbake, og ikke minst at de da sitter igjen med gode opplevelser.

– Vi opplever at de fleste vil ha det hyggelig og skape en god fest, og at det absolutt er et bra miljø her, understreker hun.

– Her får de unge muligheten til å oppleve alt fra god musikk og dans, til det å være sosial og møte nye mennesker. Glede og festligheter er jo rett og slett KJ10 i et nøtteskall, sier Kristoffersen til slutt.

Journalen gjør oppmerksom på at journalisten kjenner kilden.

Emneord: