Utenfor Athletica Centrum. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Athletica

Lei av kø på treningssenteret? Dette er når du bør dra

Dersom du vil unngå kø når du trener, er det noen dager og tidspunkter det kan være lurt å forholde seg til.
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 12:01

Veldig mange studenter i Oslo trener på SIO Athletica sine seks sentre - Blindern, Centrum, Domus, Kringsjå, Vulkan og Nydalen. 

For de fleste studenter er dette et av de billigste alternativene i Oslo. Med priser fra så lite som 189 kroner månedlig, kan man trene så mye man vil på alle de seks ulike sentrene. Med en så lav pris og mulighet til å trene på alle de ulike sentrene, er det naturlig at mange har lyst til å trene der.

Senterleder ved Athletica sentrum, Sofie Storløs Pedersen (33) forteller at de fleste trener mandager og tirsdager fra kl 16 og utover mot kvelden, før det tar seg ned igjen nærmere stengetid.

–Folk vil ofte ha en ny start på uka. Mandag til torsdag er derfor de mest populære dagene hos oss, folk tar seg gjerne fri i helgene, sier hun smilende til Journalen.


Sofie Storløs Pedersen (33), Senterleder ved Athletica Centrum tar i mot gjester med et smil. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Foretrekker å trene på formiddagen

Øystein Hidle (23) er student ved OsloMet og foretrekker å trene på dagtid når det er lite folk på senteret.

Han er stort sett ferdig med forelesninger på formiddagen og trener som regel like etter dette. Årsaken til at han trener på dagtid er fordi det ofte blir mer kø når det går mot kvelden.


Øystein Hidle (23) liker seg best de tidene det er mindre folk på treningssenteret. Foto: Fredrik Ouren Jostad

–Det er mye bedre å trene når det er lite folk på senteret, da slipper man også å stå i kø for å få tilgang på vekter og maskiner. Senteret ligger også rett ved skolen, så det er veldig lett å dra rett fra forelesning til senteret, sier Hidle til Journalen.

Morgen, formiddag og sent på kvelden er roligst

På de ulike Athletica sentrene finnes det også skjermer der du kan se statistikk over når det vanligvis er minst folk på trening.

–Når klokken bikker 16 er nok de fleste hjemme igjen fra jobb, skole og andre hverdagslige gjøremål, derfor er det mange folk på trening etter disse tidene, sier Hidle.


Skjermene på Athletica viser at det er færrest folk på trening morgen, formiddag og sent på kvelden. Foto: Fredrik Ouren Jostad