Jesper Sørås Kyvik (9), mor Gry Sørås og Eva Sørås Kyvik (13) kommer fra Stavanger, og tilbringer høstferien i Oslo. Da følte de at de måtte ta turen innom Teknisk museum. Foto: Maren Skovrand

Fargerik festival hos Teknisk museum

Teknisk museum arrangerer Lego-festival for store og små hele høstferien.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 12:50

Jesper Sørås Kyvik (9) har elsket Lego hele livet. Da familien tok høstferien i Oslo, var det ingen tvil om at de måtte innom Legofestivalen på Teknisk museum. Familien er egentlig fra Stavanger, men fikk tipset museet fra en kollega av moren. 

– Når vi så det var Lego-bord her, var det ingen tvil, forteller mor Gry Sørås. 


Barna kom med mange fargerike bidrag til Lego-konkurranse. Foto: Maren Skovrand

Vil delta i konkurransen

Familien har ikke vært her før, og Jesper syntes Lego-bordet var helt fantastisk. Når han fikk med seg at det var Lego-konkurranse, ble det enda bedre. Da dro han med seg de andre i familien. 

En stor del av Lego-festivalen Teknisk museum holdt, var nettopp denne konkurransen. Til sammen med alle bidragene barna bygget, skulle det bli en hel barnevennlig Lego-by, hvor en av bidragene ville vinne.


Jesper Sørås Kyvik (9) har elsket Lego hele livet. Da han fant ut at det var Legofestival, dro han med familien. Foto: Maren Skovrand

– Er det konkurranse? Jeg bygger et romskip fra Star Wars, forteller Jesper, mens han begynner å tenke på ideer til konkurransen. 

Når Jesper fikk spørsmålet om hva han likte best å bygge med Lego, syntes han det var et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Med så mye å velge mellom, klarte han ikke å velge bare en ting.

– Jeg er veldig glad i biler, sier han etter en lang tankepause, og forklarer videre at det morsomste er å bygge fritt. 


Her har Johannes (6) bygget sitt bidrag til Lego-konkurransen Foto: Maren Skovrand

Flere før pandemien

Legofestivalen er ikke noe nytt for Teknisk museum. Tidligere år har de merket at opplegget har vært veldig populært, blandt både unge og voksne. 

– Nå har det ikke vært siden før pandemien, forteller ansatt André Granum. 


Teknisk museum-ansatt André Granum er veldig fornøyd med oppmøtet, og syntes dette er et veldig bra opplegg. Foto: Maren Skovrand

Granum sier at han merker at det er færre besøkende nå enn før pandemien, men han mener selv at det har vært godt oppmøte under Legofestivalen. 


Her har de vært mer kreative med bidragene. Den røde til venstre fikk navnet “Det rare timeglasset”. Foto: Maren Skovrand

Åpning for studenter

Denne gangen gjorde de åpningen av Lego-ukene litt annerledes, enn de har pleid før. 

– Vi begynte på en torsdagskveld hvor vi hadde oppe til 23. Da var det åpent for studenter. Det var kjempepopulært og ble helt fantastisk stemning, forteller Granum. 


Det var fullt av både store og små som ville bygge Lego hos Teknisk museum de to ukene. Foto: Maren Skovrand

Arrangementer som Legofestivalen, er noe Teknisk museum ofte arrangerer. Noen arrangementer er større, mens andre likner mer på det som har foregått i uke 40 og 41. 

– Det er jo det vi driver med. Det er teknisk museum, så da må vi ha tekniske aktiviteter, sier Granum. 


Det var satt ut flere bort fylt med Lego. Foto: Maren Skovrand

Han håper de får fortsette med Legofestivalene videre også. Bordene for konkurransen var fulle av unike, fargeringe bygdninger og attraksjoner laget av de besøkende. 

- Dette er noe av det mer populærere. Vi har også blandt annet naturfagsfestivalen og make-a-fair her, Sier Granum. 

Emneord: