Shani Nava er personlig engasjert i Rosa sløyfe-aksjonen. Foto: Synne Talberg Berger

Løper for mamma

I tillegg til ønsket om å støtte en viktig sak, motiveres noen av deltakerne på årets Rosa sløyfe-løp også av personlige årsaker.
Fredag, 14 oktober, 2022 - 14:08

En ellers grå oktober måned skal farges rosa, for å sette fokus på brystkreft. Derfor har Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sammen arrangert årets Rosa sløyfe-aksjon.

Pengene fra aksjonen skal i år gå til livsviktig forskning på brystkreft. I tillegg er også målet med aksjonen å spre kunnskap og informasjon om brystkreft, og samtidig vise solidaritet med de rammede. 

Men det er ikke bare de kjente rosa sløyfene man kan kjøpe for å bidra til aksjonen. En mer aktiv tilnærming kan være å delta på Rosa sløyfe-løpet, som arrangeres langs Akerselva i Oslo. Her blir folk med å løpe for en god sak, motivert av forskjellige grunner – noen mer personlige enn andre.  

— Mamma fikk brystkreft

En av mennene som har stilt opp til årets løp, er Shani Nava. Dette er første gang han deltar i løpet, men han har lenge vært engasjert i brystkreftkampen. Navas mamma hadde brystkreft for noen år siden, og dette utløste hans engasjement for saken og aksjonen. 

Etter å ha gjennomført sitt første Rosa sløyfe-løp, stiller han seg positiv til arrangementet. 

— Dette støtter jeg 100 prosent, bekrefter Nava. 

Flere menn burde være med 

Oppstilt på startstreken langs Akerselva er det et frodig overtall av kvinner. Det er derimot ingen hindringer for at flere menn skal kunne melde seg på, og støtte saken. Nava oppfordrer mennene der ute til å bli med - støtte en god sak og samtidig ha det gøy mens man løper. 


Nicolay Vold(t.v), Christoffer Herredsvea og Johs Hildebrand løper for å støtte kvinnene. Foto: Synne Talberg Berger 

Tre av mennene som stilte til løp var Nicolay Vold, Christoffer Herredsvea og Johs Hildebrand. Det var også deres første gang med startnummer på brystet. De kommer alle tre fra samme firma, og så på dette som en mulighet til å være sosiale mens de kunne bidra til en viktig sak.

Til andre menn som ikke deltar i løpet har de en oppfordring å komme med:

— Skerpings! Det er så viktig at alle er med, poengterer Herredsvea. 

Den livsviktige aksjonen

I følge Kreftforeningen fikk 3991 kvinner og 32 menn brystkreft i Norge i fjor. Prognosene for brystkreft er bedre jo tidligere i sykdomsløpet det oppdages. Også behandligen blir mer skånsom ved tidlig oppdagelse. Derfor setter Rosa sløyfe-aksjonen i år fokus på tidlig oppdagelse av brystkreft. Aksjonen kan derfor bidra til å redde liv. 

— Bli med å støtt en god sak, avslutter Vold.