Mens gråværet har lagt seg i lufta, gjør høstsola og trærnes høstdrakt sitt ytterste for å holde liv og farge i Oslo by. Foto: Kristine Avseth Glimsdal

Oktober i Oslo

Årets endeløse sommernetter har kommet til veis ende, og har gitt plass til den lange høsten.
Onsdag, 5 oktober, 2022 - 15:42

Høsten. Den umerkelige, merkelige overgangen fra sommer til vinter. Skiftet fra lange, lyse sommerkvelder, til korte, mørke høstkvelder. Den årlige påminnelsen om at sommeren aldri varer evig. 

Mildere luft, sterkere vind og grått vær. Paraplyen på lur i veska, tykkere jakker og lag på lag med klær. Mørkere netter, kortere kvelder og kalderere morgener. Årstidene påvirker oss merkbart og umerkbart, om vi er bevisste på det eller ei. 

Noen ser frem til høstens innekvelder. Til ullpledd og varme drikker. Til å binge en ny serie med god samvittighet. Andre tar bittert farvel med sommeren, som var for kort i år også. Om det er på den ene eller andre måten er faktumet det samme: Der en årstid er slutt, begynner en annen. Kalenderen har bikket oktober og det er høst i Oslo. 

 

Emneord: