Oktoberfest har I år åpent for å ha det spennende med venner og kjente. FOTO: Kristiana Qarri

Oktoberfest; en populær fest for alle

Endelig har Oktoberfest åpent for publikumet, og det er flere personer som har meldt seg enn noe sinne, sier en av arrangørene, Heine Stømme.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 15:53

Etter koronapandemien har flere ting begynt å gå tilbake til slik de var. Oktoberfest er en av de tingene. I år er det flere enn noe sinne som har meldt seg på for å delta på den tyske, tradisjonelle festen, sier én av arrangørene av Oktoberfest, Heine Stømme. Oktoberfest har holdt på i flere århundrer, og har sine røtter fra Tyskland.

En fest mer enn 200 år gammel


Heine Stømme forteller om Oktoberfest. FOTO: Kristiana Qarri

– Oktoberfest handler om å være sosial med venner og kjente. Det er et arrangement  hvor alle kan sitte og kose seg med kjente, og generelt ha det gøy, sier Stømme.


Flere mennesker som har kjøpt eller lånt tradisjonell tysk klær for å kjenne mer Oktoberfest klimaet. FOTO: Kristiana Qarri

 

Stømme forteller at det er mange som har meldt seg på dette arrangementet i år.

– Vi har solgt flere billetter enn noe sinne. Jeg tror årsaken til det er folk vil ha det gøy og kose seg med venner og kjente. 

– Det er en fin møteplass, for å møte nye mennesker og ha en morsomt tid med hverandre, sier Stømme.

Oktoberfest er at arrangement åpent for alle, man trenger ikke å kle seg ut, men det er flere som har på seg de tradisjonelle draktene, og prøver å føle seg som om de er i München, fortsetter han. 

 

Å kunne dra på fester igjen etter pandemien

Vi i journalen, har snakket med flere deltakere i denne festen og her er noen kommentarer de sa:

– Det er første gangen jeg kommer til denne arrangementet. Oktoberfest er det god stemning med venner, man er blant andre folk og det er øl. Den er tysk tradisjon som er ganske kjent i dag.


To av vennegjengen danser og synger til de tyske sangene som spilles i bakgrunnen. FOTO: Kristiana Qarri

– Det er gøy å kunne dra på fester igjen og se at alle koser seg og har det gøy. Jeg synes man burde øve så mye man vil fordi du aldri vet hva som skal skje i framtiden. Jeg synes at korona gjorde det at flere folk går ut og lever livet mer, sier en av kundene.

– Ja, jeg tror at pandemien har påvirket til at flere mennesker har meldt seg i arrangementet. Det er mye som skjer nå og folket trenger å dra mer ut og bare glemme om det som skjer i verden. Et slagord som jeg bruker mye, er “det er viktig å leve nå”. 

 

Et interessant arrangement for å samles


En annen vennegjeng som koser seg på Oktoberfest og har det gøy ved å danse og synge. FOTO: Kristiana Qarri

– Det er spennende etter to lange år å kunne ha det gøy og møtes med venner igjen, uten noen restriksjoner  og forpliktelser som vi hadde under pandemien. Med 2 meter avstand og å bruke maske. Det var vanskelig å ikke kunne møte hele gjengen, men nå har det hverdagen startet å føles mer normalt. Nå synes jeg at flere folk setter mer pris på å være sammen og henge med folk som de bryr seg om, enten er det venner eller familie, sier en annen kunde. 

 

 

Emneord: