Studentene ønsker seg flere pensumbøker på OsloMets biblioteker, men hylle kapasiteten hindrer dette. Foto: Eirik Østmoløkken

Ønske om flere pensumbøker er et umettelig behov

Studentene ved OsloMet ønsker seg et bedre utvalg av pensumbøker. Biblioteket sier at tilgangen er begrenset grunnet manglende kapasitet.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 11:06

Skolebiblioteket på OsloMet kan tilby et bredt utvalg av bøker. Men når det kommer til pensumbøker må studentene ved OsloMet krige om utvalget. I et bibliotek hvor det finnes over 150.000 bøker er antall pensumbøker begrenset, og dette er noe studentene merker spesielt godt når det nærmer seg eksamenstider. Selv om mange velger å kjøpe nye eller brukte bøker, er det flere studenter som skulle ønske det var flere kopier tilgjengelig på nett eller på biblioteket.

Men hvorfor er tilgangen begrenset? I innslaget under har vi snakket med bibliotekar Roy Martin Kristiansen, bibliotek og informasjonsvitenskaps student Dorthe Sofie Dale og OsloMet student Christian Storvand. Alle tre har ulike svar og løsninger på problemstillingen, og innslaget tar for seg problemstillingen og hvorfor det kan virke umulig å tilfredsstille alle studentenes behov for pensumbøker.

 

Emneord: