Simen Vinge er blant de som har laget den nye hotell-opplevelsen som Revier er. FOTO: Maren Skovrand

– Vi kaller det ikke et hotell, men et hus

Opp gjennom årene har man gjort seg kjent med de tradisjonelle hotellene med den store frokostbuffeen, rom som alltid blir vasket og en resepsjon som kan svare på hva enn av spørsmål vi har. I september åpnet det nye hotellet Revier i Oslo. Her beveger de seg helt vekk fra de gamle tradisjonene.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 19:07

Revier har nettopp åpnet i Oslo, og har valgt å endre helt på den normale hotellopplevelsen. Simen Vinge er en av de bak det nye “hotellet” som har åpnet på Kvadraturen i Oslo. 

Både for besøkende og Oslo-beboere

– Jeg kan begynne med å si at vi ikke kaller det et hotell. Vi prøver nå å heller kalle det et hus, forklarer Vinge. 

Hos Revier er ikke hovedfokuset “hotellfølelsen” de fleste hoteller prøver å oppnå, men heller det motsatte. Et sted både besøkende til byen og beboere i Oslo kan ta i bruk. 


Revier ligger på Kvadraturen i Oslo. FOTO: Maren Skovrand

Revier mangler mange av de tradisjonelle hotell-trekkene. Når man går inn i bygget blir man ikke møtt av en smilende resepsjonist klar for innsjekk. Man blir heller møtt av en bar og videre inn en restaurant. 

– Vår fellesmotivasjon for det prosjektet her var å lage noe som er som et hotell, men ikke bare for de som besøker byen, også for de som bor i byen, forteller Vinge. 

Vinge forteller om et drastisk valg de har gjort for å få til dette.

– Frokostbuffeen er kastet ut. Blant annet er Tine-melk dispenseren du har på alle frokoster rundt omkring også ute. Det måtte til for å tiltrekke folk. Ingen i Oslo har lyst til å spise middag et sted hvor du ser på en sånn lysende Tine-dispenser. 

En annerledes vibe

For dem har det vært viktig at gjestene ikke føler at de er på besøk, og leier et rom i en periode. De skal heller få opplevelsen av at det er deres sted. 

– De som bor her velger å bo her på grunn av det som foregår i huset. Alt dette skaper en vibe som er litt annerledes fra det du finner på alle andre hoteller, sier Vinge. 


Revier har også en fine dining restuarant som heter Savage. I hele huset henger det kunst av den Oslobaserte kunstneren Constance Tenvik. FOTO: Maren Skovrand

Når Vinge, og de andre bak Revier selv er ute og reiser er det viktig for han å finne stedene hvor de lokale faktisk er. Det er dette de nå også vil få til. 

Ved at det ikke er noen resepsjon, eller noe innskjekk, blir gjestene mye mer overlatt til seg selv. 

– Gjester skal ikke møtes på et sjekkpunkt hvor de må identifisere seg. De skal få opplevelsen av at dette er deres sted, sier Vinge.

Svært fornøyd

Det har gått en måned siden åpning, og de har mottat mange tilbakemeldinger av gjester. Vinge er svært fornøyd med hvordan åpningen har gått. 

– Det er positivt å se at Oslo bruker huset, akkuat som vi håpet på, sier han. 

Gjestene må i stor grad klare seg selv. Vinge forteller at dette har gått veldig bra til nå, mens han banker i bordet. Han ser at gjestene som kommer inn umiddelbart leser huset som noe annet enn et hotell. 

– Folk skjønner at dette er noe annet. De aller fleste gjestene som bor her ønsker det. De vil ha friheten og selvstendigheten til å klare seg selv. 

For Vinge er det tydelig at folk er langt mer selvstendige og erfarne enn før. De besøkende trenger ikke lenger den hjelpen et tradisjonelt hotell byr på. 

Integrere i nabolag

Vinge er klar på at de har amisjoner utenfor dette bygget, likevel fokuserer de nå fullt ut på åpningen av Revier. 

Planen videre er å få til dette flere steder, og i flere nabolag i Oslo. Da skal de forskjellige husene være tilpasset de nabolagene de ligger i. 

For Vinge og resten av gjengen bak prosjektet er det viktig at husene de skaper fullstendig integreres til nabolaget og til mennskene som bor der. 

Et litt annet steg

Sturla Mikael Hjelmervik er en av de som har vært gjest på det nyåpnede Revier. 


Sturla Mikael Hjelmervik er ofte på en-natts overnattinger, og leter etter slike type hoteller som Revier. (Foto fra Estate Vest) FOTO: Torgeir Hågøy

– Jeg har vært på en del sånne hoteller. Resepsjon er ikke så veldig viktig for meg, det er derfor jeg valgte dette stedet, forteller Hjelmervik. 

Han var svært fornøyd med oppholdet sitt, og syntes de leverte det han forventet. 

– Det er et litt annet steg fra de hotellene som markedsfører seg på å være superbillig, som bare har en seng og en vask nærmest. Revier er et kvalitetssteg over det, sier han.

Emneord: 
Tags: