Julian (7) og Kamran (6), samarbeidet på verkstedet. Foto: Regine Aastrup Lia

Skulpturverksted på Ekeberg

Med støtte fra Kulturrådet arrangerer Ekebergparken et gratis skulpturverksted for barn gjennom høsten. Barnas kreativitet blomstrer blant parkens egne metallskulpturer.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 15:04

Ingvild Kristine Reinton (32) er instruktør på verkstedet. Hun jobber til vanlig som metallskulptør, og begynte nylig i ekstrajobben på Ekebergparken. 

- Jeg er jo veldig glad i å jobbe med barn, og jeg liker også verksted veldig godt. Barn sin kreativitet har ingen grenser, forteller hun imens hun arbeider nøye med sitt eget prosjekt.


Ingvild Kristine Reinton med skulpturen hun jobbet med på søndag. FOTO: Regine Aastrup Lia

Under kursene jobber hun litt med sine egne skulpturer, eller “fantasidyr”, forteller hun. 


To av Reitons tidligere prosjekter. FOTO: Regine Aastrup Lia

Fly-ubåten

Julian (7) og Kamran (6) er venner og går i samme klasse på barneskolen. Begge to har vært på kurset før, men dette er første gangen de er her sammen. 

- Da jeg var her første gangen, lagde jeg Lloyd fra Ninjago, men da jeg kom hjem så knakk den i to, forteller Kamran.

Guttene ville derfor lage noe mer fra Ninjago, og de samarbeidet om en skulptur som var både skip, tempel og båt på diverse tidspunkter i prosessen.


Et nøye arbeid. FOTO: Regine Aastrup Lia

Sluttproduktet var en u-båt som også kan fly, altså en fly-ubåt. I tillegg har den et flagg, en harpun og en kanon. 

- Kanonen kan ikke skyte under vann, så derfor må vi ha en harpun. I tilfelle det kommen en annen båt, forklarer Kamran lidenskapelig.

Julian brukte mye tid på finpussing og detaljer, imens Kamran sto for det meste av selve bygningen. De brukte redskapene flittig for å gjøre fly-ubåten så detaljert som mulig. Planen er å dele på skulpturen, sier de.


Ferdig produkt Foto: Regine Aastrup Lia

Inspirerende omgivelser

Kurset holdes på barnas aktivitetshus Hakkespettene, i Ekebergparken. Rett foran skulpturparken, og med utsikt til Oslofjorden, skal barna ta inspirasjon fra omgivelsene sine.

Man kan enten bestille plass eller bare dukke opp – kurset har en type flytende form der barna kan tilpasse seg selv. Og siden tilbudet er gratis, er håpet at så mange som mulig kommer, sier Reiton.


Aktitvitetshuset Hakkespettene, med utsikt over Oslofjorden. Foto: Regine Aastrup Lia

I vinduskarmen inni det lille huset er produkter fra tidligere kurs utstilt. Man må la leiren tørke i to til tre dager før man kan gjøre noe mer med den, og derfor står noen igjen slik at de kan hentes når de er ferdige.


Kunstverk fra tidligere kurs Foto: Regine Aastrup Lia

Kurset holdes på utvalgte søndager i løpet av høsten.