Selene og Angelika er ikke bare søstre. Der bestevenner også. FOTO: Ingrid Heier Jorstad

Søstrene har tatt av på TikTok – Men vil leve av noe annet

Selene (24) og Angelika Fjellvang Lie (16) har godt over 100 000 følgere på TikTok, hvor de viser det de kaller "små glimt fra hverdagen". Influenser-yrket er imidlertid ikke drømmen.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 15:43

To av søstrene Fjellvang Lie fra Eidsvoll er på plass i hovedstaden for å besøke sin tredje søster, Aurora. I fjor bodde Selene i Oslo sammen med henne, og skal i januar flytte inn igjen hos lillesøsteren sin på Majorstua.

Angelika som fremdeles går på videregåendeskole i Eidsvoll savner å ha storesøstrene hjemme, men legger til:

– Jeg vil ikke bo i Oslo med dem. Da ville jeg heller bodd med Matoma.

Vil ufarliggjøre annerledesheten

På TikTok har Selene en konto med nærmere 120 000 følgere. Mange av videoene hun deler er snutter av hun og Angelika som svarer på spørsmål fra følgerne, snakker med hverandre eller finner på ting.

– Grunnen til at vi starta en TikTok-bruker er fordi vi synes det er behov for å vise annerledesheten. Mennesker med funksjonsvariasjon er ikke kjempesynlig i samfunnet, noe jeg tenker er veldig dumt. Vi ønsker å lære andre hvordan håndtere ulike situasjoner rundt mennesker med downs syndrom, ved at vi publiserer åpne og ekte samteler og glimt fra vår hverdag.

Hun sier videre at folk har masse spørsmål. Alt fra om Angelika kan få kjæreste, om hun kan ta lappen, og drikke alkohol.

– Det er spørsmål vi mer enn gjerne svarerer på. Vi ønsker å ha en kanal hvor ingen spørsmål er dumme, forteller Selene mens Angelika nikker bekreftende og sier: 

– Jeg synes det er veldig gøy og koselig å få spørsmål.


FOTO: Ingrid Heier Jorstad

Sjefer på hver sin arena

TikTok-kontoen styres av Selene. Men etterhvert som den har vokst i popularitet og følgerskare, har mange spurt om Angelika kan få sin egen bruker på appen. 

– Jeg vet at mange med funksjonsvariasjon har sin egen bruker, og det er helt greit. Men Angelika er 16 år, og er på et stadie hvor hun ikke alltid vet hva som er helt greit å publisere. Derfor har vi funnet ut at det lureste er at jeg står ansvarlig for hva som sendes ut, slik at brukeren ikke virker mot sin hensikt. 

For Angelika er det helt greit at storesøsteren styrer brukeren.

– Selene kan være sjefen på TikTok, jeg er sjefen hjemme, smiler hun lurt.

Store drømmer

En av grunnene til at søstrene er i Oslo denne dagen er for å gjøre to ulike TV-intervjuer. Etter å ha gått viralt har de blitt ettertraktet i media, i tillegg til at de stadig blir gjenkjent på gata.

– Mange vil ha bilder og snakke med oss, det er utrolig kult, sier Angelika.

Hvordan føles det når folk gjenkjenner dere- og kommer bort på gata?

– Jeg får litt sjokk. Jeg synes det kjempemorsomt å være TikTok-stjerne, sier hun entusiastisk.

På sprsmål om de ønsker å bli enda større på videoappen er Angelika klar i talen:

– Det vil vi.

Selene legger til at det ikke er driven for at de holder på, men at all oppmerksomheten er veldig koselig. Drømmejobben er imidlertid ikke “TikToker”. 24-åringen studerer journalistikk i Volda, hvor hun spesialiserer seg innenfor TV.

– Jeg har veldig lyst til å bli programleder. Så jeg håper at det en dag kan bli en realitet, for jeg elsker virkelig studiet mitt hvor jeg får drive mye med TV.

Angelika på sin side vil bli skuespiller, helst i NRK-serien “Side om Side”. Men enn så lenge trives de på skolebenken, med TikTok-kanalen på si. Begge er enig i at det målet er å få holde på med noe de synes er gøy resten av livet.