Pia Torper viser en av de siste øvelsene før treningen er ferdig. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Trener ute uansett vær

Nabotrening er et konsept der naboer i alle aldre som ellers ikke ville ha møttes, møtes på gruppetrening. De trener ute uansett om det regner eller snør.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 10:57

Nabotrening har vart siden november 2017 og er etablert på Abildsø, Nordstrand og Ekeberg skole. Grunnleggeren av Nabotrening er  Pia Torper. Torper  sier at målgruppen for treningen er 40+, men det er mest kvinner fra 35år- 60år som deltar. Hun sier også at det tok tid å bygge det opp. 

 


Pia Torper, sjef i nabotrening. Foto: privat

– Det startet med at jeg printa ut 100 flyers i november 2017 og delte de ut i postkassene. Jeg tenke at det var et marked om jeg fikk med
meg en kunde og det var nettopp det jeg gjorde. Så kom det flere etter
hvert. Det første året var vi vel 5-6 stykker, men så løsnet det sier Torper. 

– Men nå så markedsfører jeg via en egen gruppe som heter «Nabotrening på Abildsø». Jeg legger også ut innlegg på andre Facebook grupper som f.eks. «hva skjer på Østensjø». Nå så går det ikke så mye i flyers lenger, sier Torper.

 

 


Pia Torper viser en av de første øvelsene. Foto: Oliver B. Ivanowitz.

Trening påvirker den psykiske helsen

Når Torper får spørsmålet, «Tror du at nabotrening er med på å gi en bra psykisk helse til de som trener?» så svarer hun ja, absolutt. Stemningen er helt annerledes fysisk enn digitalt. Man får en mer positiv boost, sier Torper.

Både Marit Molaug og Kristin Nørve synes også at trening påvirker den psykiske helsen på en god måte.


Marit Molaug er glad etter en økt med naboene sine. Foto: Oliver B. Ivanowitz

– Jeg har diabetes type 1, så jeg trenger å trene for å holde blodsukkeret nede. Merker en bra effekt av det. Nabotrening gir meg en bra psykisk helse. Føler et bra velvære og jeg liker å trene ute sier Marit Molaug.

 

 

 

 

 

 


Kristin Nørve. Foto: Oliver B. Ivanowitz.

– Trening betyr mye for meg og dette tilbudet er veldig bra. All trening gir meg en bra psykisk helse og det gjør også nabotrening. Det å kunne trene sammen med andre, gir også en bra psykisk helse.

– Jeg trener ofte og mye, og jeg synes at nabotrening er et bra supplement. Jeg synes at nabotrening har en bra lavterskel og at nabotrening er for absolutt alle, sier kristin Nørve.

 

 

 

 

En Uvurderlig fellesskapsfølelse

Torper sier at de faste kommer selv om det er dårlig vær. Hun sier at de fleste får en følelse om at de kjenner seg rå, og at de er mentalt forbredt på at man går over terskelen sin. Torper påpeker at samholdet i gruppa har noe å si.


Fra høyre: Dagrun Neverdal, Maria Lexberg, Idunn Myklebust, Marit Molaug, Kristin Nøvr og Pia Torper forran. De er fonøyd med en bra gjennomført
treningsøkt. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Torper forteller at det var mye usikkerhet på starten av pandemien på om de kunne holde timer eller ikke. Og til slutt så gikk timene digitalt. Hun sier også at hun merka at det var noen som syntes at det ble vanskelig å trene alene, så flere begynte å gå 2 og 2 sammen.

Etter at det gikk over til en digital hverdag, så bestemte Torper seg å ta seg en utdannelse som PT, for å kunne gi et enda bedre tilbud til kundene sine. Torper jobber mye med å kunne gi et godt tilbud digitalt. Etter at de kunne begynne å ha fysiske timer igjen, så merket Torper at fellesskapsfølelsen som var innad i gruppa er helt uvurderlig.

 

 

Emneord: