Fra sitt studio på arbeidsplassen spiller Jenny Gehrken inn nye podkastepisoder ukentlig. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Vil hjelpe andre med sin podkast om selvutvikling

Hver mandag slipper Jenny Gehrken (21) en episode i sin nye podkast om selvutvikling.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 11:36

Fra sitt studio på jobben hos 00 NATION i Barcode spiller Jenny Gehrken (21) inn podkasten “Pusterommet” der hun deler sine egne og sine gjesters erfaringer, med et ønske om å hjelpe andre med hverdagslige problemer de fleste kan kjenne seg igjen i.

Til tross for sin unge alder, reflekterer hun allerede over små og store ting i livet som ikke alle tenker over. Hun tror mange kan lære noe nytt om seg selv ved å lytte til podkasten. Målgruppen er personer i alderen 18-25 år, som er en livsperiode preget av mye usikkerhet for veldig mange, der man ikke alltid vet hva man har lyst til å gjøre i livet.

–Denne podkasten blir som et lite pusterom i hverdagen for mine lyttere, men også et pusterom for meg selv. Her kan jeg slappe av og dele mine egne tanker og erfaringer med andre, samtidig som jeg bestemmer hva jeg vil snakke om, sier Gehrken.

Samtidig føler hun at lytterne setter pris på tips fra noen i samme aldersgruppe, da voksne ikke alltid kjenner seg igjen i unges problemer.


Hver mandag kan du høre en ny episode av pusterommet på Spotify.
Foto: Joakim Riise

Viktig at foreldrene forstår de unge

Det er ikke alltid de voksne forstår seg på de unge i en hektisk hverdag preget av stress og usikkerhet. Jenny mener at det er viktig med god kommunikasjon mellom foreldre og ungdom, men det krever at de voksne lytter til de yngres problemer.

Pappa Sveinung Gehrken har vært gjest i podkasten for å snakke om sin rolle som forelder.


Sveinung Gehrken på besøk i datterens studio
Foto: privat

–Jeg håper det jeg og Jenny snakket om på Pusterommet, gjør flere bevisst på kommunikasjon mellom foreldre og ungdom. Det er ikke alltid at de voksne har rett eller vet hva som er best, og noen ganger må vi som foreldre være villige til å forandre oss, forteller Sveinung Gehrken.

Videre forteller han at de voksne må også oppdras i rollen som foreldre, det er jo tross alt første gang for de også.

 

Var usikker selv

Etter at Jenny ble kastet ut av millitæret i 2021, var det stor usikkerhet rundt hva hun hadde lyst til å gjøre videre og det føltes ut som alt ble satt på pause. Gjennom dette året valgte hun å utforske nye sider ved seg selv, derfor valgte hun etter millitæret å dra til Berlin for å ta opp fag og lære seg et nytt språk, noe som førte til en følelse av mestring. 

Da hun kom hjem begynte hun å jobbe i startup selskapet 00 NATION. Her jobber hun fortsatt i en stilling hun trives i. Samtidig kan hun bruke studioet på jobben til å spille inn podkastepisoder, noe hun ser på som et stort pluss.

Selv om livet allerede føltes lettere ut, hadde hun behov for å snakke med noen for å sortere tanker og finne ut av ting, men ønsket ikke å snakke med en psykolog. Det var da hun fant livscoach Anette Forsén Bache, som også har vært gjest i podkasten.


Lifecoach Anette Forsén Bache
Foto: privat

–Jenny kom til meg for å finne en karrierevei. For å bli klar for å se på karrrierevalg, trengte hun å sortere følelsene og tankene sine. Hun var åpen og villig til å teste ut ulike teknikker for å kunne ta gode valg med seg selv, sier Bache.

Hun forteller videre at dersom du er usikker på om du tar de beste valgene for deg selv, eller har utfordringer i hverdagen, kan du ta kontakt med en nøytral person som du stoler på. Det hjelper alltid å snakke om ting, dersom man ønsker å føle seg bedre.