Autumn Wu har valgt å servere dumplings fordi hun på den måten kan samle matlidenskapen sin i en rett. Foto: Gabriella Skaaning Løkke.

Ny virksomhet skaper autentisk matglede

Onsdag kveld sto Autumn Wus kokekunst på menyen hos Fuglen i Universitetsgata.
Torsdag, 3 november, 2022 - 14:51

- Jeg lager kinesiske/koreanske/japanske dumplings. Mitt ønske er at når folk smaker på dumplingene mine, er det akkurat den samme smaken som når de reiser til Asia, forteller Autumn Wu (39).

I Fuglens bar sto Wu onsdag kveld og tilberedte hjemmelagde dumplings. I august har hun startet virksomheten Authentic Asia Oslo, som hun drar til forskjellige steder i Oslo med og lager pop-up-arrangementer. Før åpningen brukte hun flere måneder på å forberede seg. Fra februar til juni deltok hun i programmet Charge som hjelper immigranter med å starte sin virksomhet i Norge. Hun forteller at her lærte hun mye, og at hun generelt føler seg møtt med stor støtte.

– Jeg er den eneste i forretningen min akkurat nå, men jeg får mye støtte fra folk rundt meg. Fra mange profesjonelle folk, både i smaken av selve maten og når det gjelder forretningstanker, sier hun.

Siden hun åpnet virksomheten, har hun hatt pop-ups på blant andre Crowbar, Liebling, HerSpace og selvfølgelig Fuglen.

– Etter at jeg flyttet hit, har jeg sett mange kvinner starte egne bedrifter, så jeg er veldig stolt. De er fra forskjellige bransjer, kan være mat, mote eller IT, alle slags. Jeg tror virkelig at kvinner har makt til å løfte ting opp, sier Wu. 


På pop-uppen kunne du velge mellom tre forskjellige typer dumplings og en misosuppe for de glutenfrie.

Autentisk

I det ene hjørnet sitter vennene Lorena Munoz og Abhimanyu Manimaran. Dette er første gang Manimaran smaker Wus dumplings.

- Jeg er positivt overrasket, de smaker veldig godt. Dessverre har jeg veldig lave forventninger til asiatisk mat i Norge, men dette er veldig, veldig bra og autentisk, sier Manimaran etter den første biten. 

Munoz, derimot, har smakt dem før og har nettopp gått til Fuglen av denne grunn. Hun møtte Wu på et arrangement på HerSpace og har gått hit for å si hei og spise dumplings igjen.

- De er veldig gode, du kan smake at det er hjemmelagde. Noen ganger kan dumplings være litt moset i det, men jeg kan smake at det er både sopp og kylling i dem. Så alt i alt ganske fornøyd med dumplingene, sier hun. 

Ifølge Marimaran er dumplings et deiligt tillegg til kvelden.

– Jeg vil ofte ha mat når jeg drikker kaffe eller øl, så for dem å ha dumplings i kveld, det er perfekt, sier han.


Etter å ha smakt på vennens dumplings, måtte Abhimanyu Manimaran kjøpe seg sin egen porsjon.

– Omgitt av familie

Wu er opprinnelig fra Nanjing i Kina, og hennes kjærlighet til matlaging har vært med henne siden barndommen. Hun har laget dumplings med familien siden hun var 10. Familieminner rundt kjøkkenbordet er det Wu ønsker å kunne motivere gjennom dumplingene sine, som også kan kjøpes med hjem på frost.

– Akkurat nå driver jeg mye med pop-ups i Oslo. For fremtiden håper jeg at alle i Norge har mulighet til å smake på dumplingene mine. At alle vil elske dem og dele dem med familien, lage mat hjemme omgitt av familie, sier hun.

Du kan sjekke ut Authentic Asia Oslos pop-ups her.

Emneord: