Veterinær Caroline Holtet (37) med hunden sin Alba (4) som er adoptert fra Albania. Foto: Vilde Aardahl Aas

– Alle dyr fortjener hjelp

Når dyrene blir syke ønsker Dyrebeskyttelsen Norge at de skal få den hjelpen de trenger, uavhengig av eierens økonomi. Derfor åpner de en gratis klinikk.
Fredag, 4 november, 2022 - 19:03

Caroline Holtet (37) er veterinær og prosjektleder for den nye klinikken til Dyrebeskyttelsen Norge. Tidligere har Holtet jobbet som veterinær sentralt i Oslo. Hvor hun opplevde at det er et stort behov for en klinikk som kan tilby alle dyr den hjelpen de fortjener. Daglig leder for Dyrebeskyttelsen Norge Åshild Roaldset forteller også at de ofte får henvendelser fra personer som trenger medisinsk hjelp til dyra sine, men som ikke har økonomien til det. Dette ønsker de å gjøre noe med. 

På nyåret skal Dyrebeskyttelsen Norge åpne en klinikk som skal være gratis. Klinikken skal være for de økonomisk vanskeligstilte. Mange av de som er i målgruppen for tilbudet er rusavhengige, men det er ikke slik at dette er et kriteria for å kunne få hjelp.  

– Man kan aldri være helt sikker på at ikke folk vil misbruke tilbudet, men det betyr ikke at man ikke skal hjelpe de som faktisk trenger det, sier Holtet. 

Dyreklinikken vil være i dialog med ulike hjelpeorganisasjoner som har kunnskap om målgruppen til klinikken.Gjennom dette samarbeidet og inntakssamtaler har både Holtet og Roaldset tro på at de vil kunne nå den gruppen som trenger det mest. Holtet forteller at det blir et tillitsbasert tilbud. 

Dyreklinikker er små sykehus


Daglig Leder i Dyrebeskyttelsen Norge Åshild Roaldset har tro på at klinikken skal bli en suksess. Foto: Vilde Aardahl Aas 

Det er en bred gruppe med dyr som klinikken vil motta. Holtet tror hun vil se mer variasjon blant dyreartene i den nye jobben, enn i jobben sin på en vanlig dyreklinikk. Det er ikke bare en stor variasjon blant dyreartene, men klinikken trenger også et stort utvalg av utstyr. 

– Fullverdig poliklinikk, hvor vi skal gjøre et bredt spekter av veterinærtjenester, innenfor det som er forsvarlig. Her vil vi vaksinere, kastrere og stelle tenner, fjerne kuler, ta blodprøver, ta røntgen, utrede dyr for allergier. Vi vil gjøre veldig mye, forteller Holtet. 

For at dette skal være mulig er klinikken avhengig av donasjoner i form av både penger og utstyr, dette får de fra bedrifter og privatpersoner.

– Givergleden har til nå vært stor, sier Holtet. 

Gjennom en Spleis har Dyrebeskyttelsen Norge allerede samlet inn over 100 000 kr. 

Lavterskel for omplassering 

Dyrebeskyttelsen Norge driver primært med omplassering av dyr, og det vil de fortsette med. Omplassering av hjemløse dyr er noe Dyrebeskyttelsen Norge har lang erfaring med. Klinikken skal også være et sted hvor folk kan levere dyrene sine til omplassering. 

– Hvis man ikke kan beholde dyret sitt, så skal det være enkelt å sette igjen dyret hos oss til omplassering. Vi vil ikke stille noen spørsmål, og vi vil heller at dyret blir satt igjen på klinikken enn at det for eksempel dumpes, forteller Holtet. 

Gratis gjenbruksbutikk

Dyrebeskyttelsen Norge ønsker også å åpne en dyrebutikk sentralt i Oslo. Det vil være en gratis og fullverdig dyrebutikk. Tilbudet vil være til samme gruppen mennesker som kommer til klinikken. 

– Har man brukte utstyr til dyr, for eksempel halsbånd, seler, hundesenger, eller bur, vil vi gjerne ta det imot på denne klinikken, oppfordrer Holtet. 

Det skal også være mulighet for folk å hente mat i butikken til dyrene sine. De har allerede fått donasjoner av flere dyrebutikker. 

 

 

 

Emneord: