Disse deltakerene har servert drama på skjermen gjennom hele høsten. Foto: Warner Bros Discovery

Anklages for mobbing

Årets dramatiske sesong av "Ex on the beach" har vekket reaksjoner hos både seere og programmets deltakere selv.
Fredag, 25 november, 2022 - 14:11

Realityserien “Ex on the beach” har hatt engasjerte seere hver sesong. Responsen på årets sesong har derimot vært varierende, da flere har kommet med sterke uttalelser og anklager om mobbing på skjermen. 

På TikTok har flere seere kritisert både deltakere og produksjonen, for fremstilling av dårlig oppførsel. Linda Selmoni har lagt ut en video på appen, hvor hun forteller hvilke tanker som satt igjen etter å ha sett de første episodene.


Linda Selmoni er en av de som har uttrykt sin frustrasjon over “Ex on the beach” på TikTok. Foto: Privat

Hun mener det som vises på skjermen er unge voksne som behandler hverandre uten noe form for medfølelse, empati eller respekt. Selmoni påpeker at mobbing ikke har noe på norsk TV å gjøre, og at det er nettopp det seerene har vært vitne til i år. 

— Det vrir seg i magen min, forteller Selmoni. 

Overrasket 

Videoen til Selmoni er sett av 31 tusen mennesker, og likt av nesten to tusen. Hun fokuserer mest på deltakerenes atferd i videoen, men presiserer til Journalen at hun også er skuffet over seriens produksjonen.

— Jeg mener produksjonen er en stor syndebukk her også, de er med på å normalisere kvalmende oppførsel, sier Selmoni. 

Discovery publiserer “Ex on the beach Norge” som sender to nye episoder hver uke, gjennom høsten. Det castes ti deltakere fra start, som kontinuerlig byttes ut gjennom hele sesongen. En av deltakerene som har vært med fra første episode, er Martine Uthus. 


Deltaker Martine Uthus kan forstå at folk reagerer på drøye kommentarer i realityserien. Foto: Toke Mathias Riskjær

Uthus kan forstå kritikken som har kommet etter årets sesong. Hun ble selv litt overrasket da hørte hva som hadde blitt sagt av andre deltakere. 

— Jeg er helt enig i at mye som ble sagt der inne aldri burde vært sagt i utgangspunktet, bekrefter Uthus. 

Setninger klippes

Det som vises på skjermen er ganske likt det som skjer under innspillingen. Likevel har Uthus sett at hendelser og utsagn redigeres og klippes, for å skape bedre TV. 

— Jeg har selv opplevd at de har klippet bort slutten av en setning, slikt at det jeg egentlig sa virket som noe annet, sier Uthus. 

Selv om visse ting redigeres for at episodene skal bli mer spennende, presierer deltaker Uthus at det som skjedde på skjermen også skjedde i virkeligheten. Diskusjoner, krangler og kommentarer som vises er ekte. 

— Ordene deltakerene sa, kom faktisk ut av munnen deres. I verste fall har produksjonen puttet det i en annen kontekst, men de sa det uansett, påpeker Uthus.