Pengene fra innsamlingsaksjonen på Stovner vil gå rett til ofrene, sier prosjektleder Raheel Rehman

Innsamlingsaksjon på Stovner i morgen: – Vi føler et ansvar

Lørdag 5. november er det innsamlingsaksjon på Stovner Senter. Her kan besøkende kjøpe pakistansk mat, og alle pengene går til flomofre i Pakistan.
Fredag, 4 november, 2022 - 16:19

– Pakistan har vært rammet av den verste flommen i landets historie. Flommen har forårsaket enorme ødeleggelser og katastrofen skyldes klimaendringer. Vi vet at flere hundre har mistet sine hjem og eiendom, sier Raheel Rehman.


Morgendagens innsamling er på Stovner Senter fra klokken 11. Foto: Sahil Zafar

Rehman er prosjektleder i Imdad Relief Foundation, en frivillig organisasjon med prosjekter i flere land. Det er denne organisasjonen som arrangerer matbod for veldedighet på Stovner Senter. 

Rehman forteller at de kommer til å selge ulik fingermat, bakevarer og varmmat.

– Folk er heldigvis rause med bidrag. Vi har fått inn pakistanske tradisjonelle matretter og bakevarer, og folk er heldigvis rause med bidrag, fortsetter Rehman. 

Hvorfor er det viktig med en slik innsamling akkurat nå? 

– Vi føler et ansvar for å bidra med hjelp. Situasjonen er veldig kritisk for de som er rammet av katastrofen, avslutter Rehman.

Stor givervilje i Oslo

Shahid Jamil har erfaring med å arrangere innsamlingsaksjoner i Oslo. Han er styreleder for Special Children Organization Norway (Scoon). Organisasjonen støtter til vanlig poliorammede og funkjsonshemmede barn. I høst har de hatt flere innsamlingsaksjoner til flomofre. 


Shahid Jamil på en av høstens innsamlingsaksjoner. Foto: Privat

– Folk har møtt opp selv om vi har hatt innsamlingsaksjoner i regn og dårig vær. Vi har samlet inn jakker, klær, sko og dyner som nå skal bli fraktet til Pakistan. Folk har mye å donere og vi har fortsatt stor pågang, sier Shadid Jamil.

Behov for hjelp

Jamil forteller at de organiserte innsamlinger 10. og 11 septemer. I ettertid ble organisasjonen kontaktet av flere som ville bidra. 

– Vi organiserte en ny innsamlingsaksjon i slutten av oktober fordi de to første gikk så bra, sier Jamil. 

Videre kan han fortelle at følgende av flommen har vært store.

– Det har dukket opp mange sykdommer som en konsekvens av flommen. Det er fortsatt et stort behov for hjelp, avslutter Jamil.