

– Baker med linjal og pinsett
Store bakevarekjeder preger bybildet og man skal ikke gå langt fra ene Backstube’en før man kommer til neste. Men, er man interessert i å finne de virkelig gode bollene i Oslo er det flere andre alternativer som stikker seg ut.
Stolte tradisjoner
– Vi steker bakevarer hele dagen. Det er ikke mye her som er mer enn to timer gammelt. Vi bruker bare norske råvarer, uten tilsetning. Håndverk slik bakerier pleide å være en gang i tiden.
Det sier tidligere landslagsbaker og eier av Kveitemjøl, Nils Oddanger Heggdalsvik. Han forteller videre at han har tatt med seg mye fra konkurransebakingen.
– Jeg baker med linjal og pinsett, istedenfor muskler. Dette er finesmeckeri, sier Heggdalsvik.
– Har dere byens beste boller?
Heggdalsvik trekker på svaret, men det er tydelig at han egentlig vet det godt.
– Ja, svarer han til slutt.
Flere muligheter
Også på Håndbakt på Kampen kan man få tak i kortreist bakverk. Fra lokalet har man panoramautsikt til bakeriet. Her lages det plantebaserte og økologiske bakverk i den gamle fabrikken på Tøyen.
Da Aftenposten i fjor kåret det beste bakeriet var det Boulangerie M som til slutt tok seieren. Bak disken forteller Elina Lytra at alt lages på huset og at det er folk som holder hjulene i gang døgnet rundt.
– Bakerne kommer senere og jobber utover natten, utdyper hun.