Samarbeidet mellom Bryn Senter og "Hjerte for Østensjø" er i full gang, og de tar i mot ønsker frem til første desember. Foto: Privat.

"Barnas ønsketre" vil glede og hjelpe familier i Østensjø

Da Bryn senter kom over organisasjonen "Hjerte for Østensjø" i Nordstrandblad og deres arbeid tidligere, var de kjappe med å ta kontakt.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 13:46

Hvert år har Bryn Senter et sammarbeid med en veldedighetsorganisasjon av eget ønske. I år kontaktet de organisasjonen “Hjerte for Østensjø”, og responsen den var positiv.

Satser på like stor suksess i år

Måten dette vil foregå er at folk kan anonymt sende inn julegaveønsker med kjønn, alder og hva de kunne tenkt seg til “Hjerte til Østensjø”. Ønskene videreformidles til Bryn Senter som henger opp lappene på juletreet hvor folk kan ta de ned og oppfylle de. Det er også mulig å gi en overreaskelsesgave med beskrivelse på hvem gaven kan passe til.

– Vi håper på like stor suksess i år som de tidligere årene vi har gjort slike tiltak. I Østensjø er de gavmilde og vennlige, så vi har troa, forteller senterleder Sasha Valdez Ytternes blid.


Sasha Valdez Ytternes og Bryn Senter var intiativtaker til tiltaket, og er meget fornøyd med samarbeidet med “Hjerte for Østensjø. Foto: privat.

Dersom folk ikke får til å gi en gave, vil det også være mulighet for å vippse. Nummeret man kan vippse til er da 574812.

Ekstra viktig denne jula

Siden dette er anonymt og lokalt håper både senteret og “Hjerte for Østenjø”, at terskelen for å be om hjelp skal være så lav som mulig. 

– Det er ekstra viktig denne jula, med tanke på alt som skjer. Det er nok mange som ikke har like god råd som før, forteller Valdez Ytternes.

 


Her er ekempel på lapp med gaveønke som har blitt hengt på “Barnas ønsketre”. Foto: Privat

Senterleder er positiv, og er sikker på at de skal klare å oppfylle mange av ønskene som kommer inn.

– Håper å hjelpe alle som spør

Gunn Marie Navestad Eriksen er en av fire damer som holder “Hjerte for Østensjø” i gang. Den ble startet opp i 2019, og siden det har de jobbet for en litt enklere hverdag for barnefamilier med dårlig råd i bydelen. 


Gunn Marie Navestad Eriksen er aktiv i “Hjerte for Østensjø” sammen med Lina Støen, Aida Gacic Mulic og Rachel Maria Stranden. Foto: Anne Svarstad

– Vi håper å hjelpe alle som spør, spesielt nå som ting blir dyrt så mye fortere. Vi vil gjøre en forskjell for de barna som faller litt utenfor, forteller Navestad Eriksen. 

Navestad Eriksen forteller videre at det er mage barnefamilier som sliter i julen og det er her de håper at denne aktiviteten vil hjelpe.

Emneord: