Er man tidlig ute får personalet mer tid til å hjelpe. Foto Elias Lund-Olsen

Bli klar for skisesongen

Har du tenkt på nye ski for sesongen? Da kan det være lurt å være tidlig ute.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 14:52


Oslo Sportslager og butikksjef Trond Holth fyller nå vintersportavdelingene. Foto: Elias Lund-Olsen Foto: Elias Lund-Olsen

Selv om Osloværet har vært grå og regnfulle de siste dagene, begynner det som smått å legge seg snø i fjellene. Da titter også de største skientusiastene frem og det merker de ansatte på Oslo Sportslager.

–  Overgangen fra sykkel til ski kan være vanskelig, men nå har vi begynt å selge mer ski enn sykler.

Det sier Butikksjef Trond Holth. Rundt ham fylles langrennsavdelingen i Torggata med ski, og det er bare siste rest av sykkelutstyret som er byttet ut.

Tidlig ute 

Å velge ski kan være krevende, og ifølge Holth er denne prosessen noe som kan ta tid. Skal man ha ordentlig hjelp da, gjelder det å være tidlig ute.

– Det er smart å begynne å tenke på ski nå, for når snøen begynner å falle på trappa til folk i byen, da blir det kaos, utdyper Holth.

Optimist 

I alpintavdelingen forteller de om leverandører som blir overrasket over hvor mye som allerede er solgt. På bakrommet viser alpintsjef Anders Skagseth frem et stort utvalg av ferdig monterte ski.


Anders Skagseth viser frem hvilket par han hadde valgt blant de solgte skiene. Foto: Elias Lund-Olsen Foto: Elias Lund-Olsen

– Vi har fått inn mye lovende denne sesongen og det virker som om folk har lyst på ski, selv i disse krevende tidene, sier han.

Usikker sesong 

Nettopp krevende tider er noe Trond Holth er spent på.

– Mildvær er noe dritt for oss. Vi trenger snø for å selge mye ski. Også er vi usikre på om folk kommer til å bruke hyttene sine like mye som før, med tanke på strømprisene, sier Holth.