Velkommen til Brukthjørnet! FOTO: Ask Christiansen

Brukthjørnet på Kringsjå - det grønne skiftet

SiO har åpnet en gjenbruksbutikk på Kringsjå. Alt på Brukshjørnet er gratis og samlet inn fra studenter. I en vanskelig økonomisk tid er dette et til stor hjelp for flere studenter.
Mandag, 28 november, 2022 - 12:14

Bærekraft og gjenbruk er noe som virkelig er inn om dagen. Ved Kringsjå Studentby har SiO åpnet en gjenbruksbutikk for studenter hvor alt er gratis. Studenter som flytter inn har ofte behov for møbler og andre nyttige ting til boligen. På Brukshjørnet får både møbler, klær og forskjellige redskaper et kretsløp som både er bra for miljøet og lommeboka.


Her finner du alt fra bøker og brettspill, til kjøkkenutstyr og klær. Foto: Ask Christiansen

Bærekraft

Masterstudent ved Oslo Nye Høyskole og ansatt i SiO, Celine Lyngås Sataøen forteller om bakgrunnen for Brukshjørnet.

– Dette er noe vi har startet med gjennom SiO for en mer bærekraftig hverdag. Her kan studenter hente gratis ting, etter behov. Vi har åpent tirsdager og lørdager. Da gir vi studentene mulighet til å finne ting gratis, slik at de slipper å kjøpe nye ting. Da blir det et bærekraftig kretsløp, da alt vi tilbyr er gitt fra tidligere studenter.

SiO jobber med ulike tiltak som gjør at de kan tilby dette, og at studenter slipper å kaste gammelt, for å kjøpe nytt.

– Det startet litt opp i høst, men er først nå i gang for fullt. Vi har spesielt fokus inn mot jul. I tillegg har vi blant annet bruktmarked i starten av hvert semester, for å samle opp ting til nye studenter, informerer Sataøen.


Celine Lyngås Sataøen foran den bærekraftige SiO-logoen. Foto: Ask Christiansen


Ved inngangen til Brukshjørnet blir du møtt av et notat som oppfordrer til å levere inn gammelt utstyr du ikke lenger har behov for. Foto: Ask Christiansen

Suksess

Brukshjørnet på Kringsjå er foreløpig den eneste av studentbyene som har en gratis bruktbutikk. SiO reiser jevnlig rundt til de andre studentbyene for å se om det er ting de kan plukke med seg. Sataøen sier ar det er stor pågang under åpningstidene, og ser på tiltaket som en suksess.

– Folk er veldig gira på å finne ting gratis, og det er jo alltid mulig å ta turen bare for å se hva som er her også. Kanskje finner man noe man har trengt lenge. Jeg synes det er veldig gøy å jobbe med, og er glad for at jeg har fått muligheten til å delta.


Her finner man alt en skulle trenge til kjøkkenet. Foto: Ask Christiansen


Mini-bibliotek, her er det bare å forsyne seg. Foto: Ask Christiansen

Nødvendig

Student ved UiO og beober i Kringsjå studentby, Astrid Solbærg sier at Brukthjørnet er et nødvendig tiltak i disse tider.

– Høye strømpriser, høye leiepriser og et lite studentlån gjør det vanskelig å få det til å gå rundt. Da mener jeg det er helt nødvendig med tiltak som dette for å lette på stresset for studentene. Samtidig, er jeg veldig glad for at SiO gjør dette, og er ofte innom for å se om det er ting jeg kan dra nytte av.


Her er det mulig å pynte en normalt traust studentbolig med fine bilder. Foto: Ask Christiansen


For å være våken til tidligere forelesninger kan det være greit med en gratis kaffemaskin. Foto: Ask Christiansen