Både lørdag og søndag var det brytefest i Stil arena. Foto: Anne Svarstad

Brytefest på Kolbotn Cup

Det var lørdag, og alt var klart for at Norges største brytestevne skulle gå av stabelen i Langhus
Mandag, 28 november, 2022 - 18:37

Tove Ladstein trives som leder, og er også i år ansvarlig for Kolbotn Cup.

Bra påmelding

Ladstein forteller at over halvparten av bryterne kommer utenlands fra, og kommer fra blant annet Tyskland, Nederland, Ukraina og Litauen.  


Leder for Kolbotn Cup, Tove Ladstein, syns alltid det er stas å arrangere brytestevne, og få vise fram sporten med flinke folk i ryggen. Foto: Anne Svarstad

– Det var meldt på 700 brytere fra hele 14 nasjoner, mens vi har 306 brytere som har veid inn og er i aksjon i helga. Det er utrolig gøy, og ekstra gøy er det at såpass mange kommer utenlands fra, forteller hun.

Stevnet som til vanlig har pleid å finne sted i Sofiemyr hallen på kolbotn har nå flyttet seg til Stil Arena i Langhus. Det er ikke uten grunn.

– I år har vi en ny hall, og den er kjempe bra. Det gjør at vi kan tilrettelegge mye bedre enn tidligere år. 

Ladstein har lagt seg merke til en dipp i ungdomsbryterne noen år, men merker at folk er mer takknemlige nå som de kan konkurrere igjen. 

– Vi er veldig heldig som er velsignet med positive folk i klubben, så å arrangere Kolbotn Cup med denne gjengen er bare utrolig. Også er det så mange flinke brytere som får prøve seg på matta denne helga, avslutter hun blid.

– Spennende

Mirijam Lindås Hansen kommer fra Lørenskog bryteklubb og er en av bryterne som var i akjson under brytestevne i helga.

 


Mirijam Lindås Hansen (16) koste seg på Norges største stevne med resten av klubben. Foto: Anne Svarstad

– Jeg har vært her før, men det er fortsatt like spennende. Jeg syns det er gøy å reise sammen med resten av klubben, og kjenne litt på klubbfølelsen, smiler hun.

I helga vil Mirijam bryte i 57 kg og få en kamp mot en svenske.

– Jeg har ikke møtt henne før, men vet hvem hun er. Jeg satser på å gjøre mitt beste, også ser vi hvordan det går, avslutter hun.