Før stod bilene på andre siden av veien. Nå står de inntil fortauet. FOTO: Ada Helen Ingebretsen

Bymiljøetaten endrer parkering på Stovner: – Det føles farligere å bo her

I Fjellstuveien har parkeringen blitt flyttet fra den ene siden av veien til den andre. Dette reageres det på.
Søndag, 27 november, 2022 - 00:18

I løpet av høsten har det blitt innført beboerparkering mange steder på Stovner. I Fjellstuveien ble også parkeringen flyttet fra den ene siden av veien til den andre, noe mange er enige om føles mindre trygt. 

Farlig på vinteren

Martin Andresen bor i Fjellstuveien og benytter seg av beboerparkeringen. Innganspartiet til huset hans er en kort oppoverbakke og rett ut i veien. Før stod bilene på denne siden og ga fotgjengere litt mer beskyttelse før de kom ut i veien fra husene sine. Nå er disse bilene på andre siden.

Det samme problemet gjelder bilene som noen har parkert nede inntil husene. Fordi det er oppoverbakke er det lite sikt og man kommer rett ut i veien uten å se klart nok.

Andresen forteller at om vinteren er det spesielt farlig fordi man trenger ekstra fart for å komme opp bakken når det er glatt.

– Dagen etter de endret parkeringen holdt noen på å kræsje rett utenfor her, sier Andresen.


Martin Andresen er en av dem som reagerer på endringen. FOTO: Ada Helen Ingebretsen

Passasjersetet ut mot veien

Andresen forteller også at han syns det er farlig med passasjersetet ut mot veien. Han har en datter som sitter i barnesetet. Det har han valgt å plassere bak passasjersetet fordi de fleste parkeringer på veien er på den høyre siden. Men med beboerparkeringen på venstre side blir han nødt til å ta ut datteren midt i veien.

– Det føles farligere å bo her, sier Andresen. Han forteller videre at det også føles utrygt når den eldre faren hans sitter i passasjersetet og må gå ut i veien. 

Han påpeker også at veien har blitt smalere nå som parkeringen er inntil fortauet. 

– Før parkere folk litt utenfor veien, men man kan ikke parkere på fortauet, sier Andresen.

Sendt inn klage

Andresen har talt saken sin i Arbeidsutvalget til Stovner. Han har også sendt inn klage om parkeringen til Bymiljøetaten. De har ikke svart henvendelsen enda. 

Journalen har tatt kontakt med Bymiljøetaten, men pressevakt Liv Eggebø forklarer at de ikke har tid til å svare. Likevel legger hun til at det er tryggere for fotgjengerne å ha parkeringen inntil fortauet fordi det hindrer andre biler i å kjøre på det. 

Når Martin Andresen blir spurt om han har sett biler kjøre opp på fortauet sier han at det ikke er vanlig. 

Emneord: