Her, på puben Last Train, spilte to band konsert søndag kveld.

Gjøkhumler med hovedstadsdebut

Søndag kveld spilte Oslo-bandet Cuckoo Hops sin første konsert i hjembyen, på den for varme og ganske stappa puben Last Train ved Karl Johan.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 22:04

Det var gratis inngang, og Tønsberg/Horten-bandet Famous by proxy varma opp. Da de var ferdige, var 40-50 mennesker igjen for å overvære hovedattraksjonen, bandet som før kalte seg Gjøkhumler. De møttes på videregående, og alle i bandet er stort sett inspirert av samme musikk, forklarer trommis Bruno (22). Han er fornøyd med bandets første Oslo-gig:

«Megagøy. Og så er jeg megasvett. Ble mye emosjoner der.»

Dominant temposkifte

Musikken de fremførte, var mørk, glorete, seig – til tider ganske industrielle greier. Men de hadde kontroll, og demonstrerte det kanskje først og fremst i noen av temposkiftene sine, særlig et på avslutningslåta, Man with no corners. Et stykke forbi midten løser sangen seg tilsynelatende opp i et dundrende kaos, før en utvikling i basslinja henter den opp til overflaten igjen, nesten som et skipsvrak, og snur hele stemningen i rommet. Hypnotiserende.

Ren melodi var det lite av, noe de virka bevisst på selv: Den ene gangen gitaristen varta opp med en ganske tydelig en, var vokalisten snar med å lage en liten scene ut av det.

Alternativ rock, kaller de det på instagram-siden sin. Hmm!

- Mye 90-tall

Odd-Håkon (43) beskriver dem sånn her: «De har identitet, form, og er ikke redde for å prøve noe nytt.» Han så/hørte Famous by Proxy også: «Det er mye 90-tall i begge banda.»

Tobias Klungseth (23) er gitarist i Famous by Proxy og enig i det om 90-tallet: Han beskriver Cuckoo Hops som en blanding av Rage Against the Machine, Queens of the Stone age og Radiohead. Bandkollega Kim Meyer så konserten, han og: «Fantastisk. Imponerende.»