Nestleder Erlend Myklebusts fulle tittel er "ærverdige nestleder, den framifrå fole, noldusanes bitre fiende og dei evige hestanes audmjuke stallgut". FOTO: Anna Isabella Lazaga Helgadóttir

Dei Sjuke Hestars studenteining vil samle Oslostudentene

Livssynsforeningen vil skape trivsel og vennskap med gratisarrangementer og De Syke Hestenes budskap.
Lørdag, 5 november, 2022 - 13:53

På Chateau Neuf holder det til en liten, men voksende livssynsforening. Dei Sjuke Hestars studenteining ønsker å informere om Hestene som de mener skapte verden, men som oppdaget at verden var full av sykdom og fordervelse. Hestene bestemte seg derfor for å absorbere sykdommen for å kurere verden.

Foreningen ønsker å spre bevissthet om hestenes offer, takke hestene og å bidra til å helbrede verden slik at hestene blir friskere. De mener at en god måte å gjøre dette på er ved å skape samhold i byens studentmiljø. Dette skal de gjøre ved å opprette gratis arrangementer for alle som vil være med. 

Oppstartsvansker

– Troen vokser ved å inkludere et mangfold av mennesker. Vi har ikke en fast medlemsliste, og det er heller ikke et krav om å være medlem eller troende for å bli med. Det er ikke nødvendig å være student heller. Hestene blir uansett glade når de ser oss ha det gøy sammen, forteller nestleder Erlend Myklebust.

Nestleder Myklebust er den eneste menneskelige lederen i foreningen. Han studerer latin og økonomi. Det er Hestene som er definert som lederne. Journalen har ikke lykkes i å få en kommentar fra resten av ledelsen.

Myklebust forteller at foreningen ble til under koronapandemien, og at behovet for å samles og møte hverandre da ble enda tydeligere. Pandemien gjorde det vanskelig å rekruttere nye medlemmer. I tillegg har foreningen slitt med å finne et passende lokale. Nå har de sikret seg lokalet Betong på Chateau Neuf, og de håper at dette vil føre til større sammenkomster. 


Joar Heimonen er våpenutviklingsansvarlig. Han fungerer også som økonomiansvarlig. FOTO: Anna Isabella Lazaga Helgadóttir.

– Jeg tror dette er det største oppmøtet vi har hatt, sier våpenutviklingsansvarlig Joar Heimonen om infomøtet de holder denne kvelden. Han understreker at tittelen hans viser til metaforiske våpen, og ikke fysiske våpen

Det er fem som har møtt opp, inkludert styret på tre medlemmer og journalisten fra Journalen. Centa Surendran er det eneste vanlige medlemmet som har dukket opp. 

– Jeg var litt nysgjerrig på hva slags forening dette var, og jeg så dem på foreningsdagen, sier Surendran. Han studerer ernæring på UIO.


Centa Surendran har blitt rekruttert som medlem i foreningen. FOTO: Anna Isabella Lazaga Helgadóttir

Skal danses i et galopperende tempo

26. november skal foreningen holde et rave på Betong, og dette blir deres første store arrangement. De håper at de når maksimal kapasitet på tusen mennesker. 

– Hestene vil se på ravet med stor glede ettersom vi kommer til å danse i et galopperende tempo. Men medlemmene skal få være med på å forme foreningen. Hvis de ikke liker rave, så finner vi på andre ting, sier kunnskapsansvarlig Jakob Lykkenborg som også er medisinstudent.


Jakob Lykkenborg er kunnskaps- og indoktrineringsansvarlig. FOTO: Anna Isabella Lazaga Helgadóttir.

Brettspill og tekstanalyse av de hellige tekstene er noen av de andre aktivitetene foreningen tilbyr. De har også religionsfilosofiske diskusjoner. En av de aktuelle diskusjonene handler om hvorvidt det burde være lov å spise hestekjøtt.

— De kristne spiser jo Jesus, så hvorfor burde ikke vi spise hestekjøtt, spør Heimonen. Han forklarer at våre jordiske hester er ikke de samme som de Evige Hestene. 


Hos Dei Sjuke Hestar kan du få spille Horse-opoly. FOTO: Anna Isabella Lazaga Helgadóttir