Black Friday får frem både det beste og verste i folk. De store salgene kan gjøre folk gærne. FOTO: Powhusku (CC BY-SA 2.0), hentet fra Flickr.

Den verste dagen i året å være butikkarbeider?

Hvert år arrangeres Black Friday. Det er gode tilbud og kundene strømmer til. Men hvordan er det å være butikkarbeider under denne salgsbonanzaen?
Søndag, 27 november, 2022 - 14:15

– Det sto faktisk en kø på rundt femti-seksti personer utenfor inngangsdøra vår før vi hadde åpnet, sier salgssjefen til Anton Sport Storo, Alexander Daviknes. 

Årlig kjøpsfest

Black Friday er en kommersiell kjøpsfest som startet allerede på 1950-tallet i USA og Canada. Konseptet er å gi kunder gode tilbud. Mange hamstrer ting de har spart lenge til, mens andre storhandler det meste de kommer over. Denne dagen er kjent for at butikker og sentre fylles av kjøpsglade kunder.

Derfor er det også en veldig hektisk og stressende dag for butikkarbeidere. Flere butikker er nødt til å doble antall ansatte for å komme seg gjennom dagen. 

– Det var ikke amerikanske tilstander, men det var på håret, fortsetter salgssjefen.

I denne radiosaken får vi høre fra en salgssjef som har vært med på mange stressende Black Fridays, om Nora Flatjords (21) første møte med salgsbonanzaen som butikkarbeider, og vi får høre fra Lina Sand (24) som kun har jobbet på steder som er imot Black Fridays kjøpsfest. 

 

Emneord: