Produksjonssjef Anders Timo Christensen tror og håper at årets P3 Gull blir "årets feteste fest". Foto: Privat

Om P3 Gull 2022: - Håper dette blir årets feteste fest!

På lørdag går NRKs P3 Gull av stabelen, og VGs musikkanmelder Tor Martin Bøe har i den anledning gitt Journalen sine spådommer.
Fredag, 25 november, 2022 - 18:03

– Man blir å se en veldig god representasjon av all musikken dette året i form av live-opptredener av blant annet Emilie Nicolas, Ramón og Brenn, sier produksjonssjef Anders Timo Christensen om årets show. 

Det er ti år siden P3 Gull hadde sin første sending, og prisutdelinga har for mange blitt en storfest hvor norske artister blir løftet fram og verdsatt. Årets tema er ravete undergrunnsfest, noe Christensen sier blir og gjenspeiles i både dekor, lys og opptredener. 

– Blir det et bra show?

– Det er jeg helt sikker på. Jeg står og ser på showet nå, og oppfordrer rett og slett alle til å slå på NRK kl. 22 i morgen. Det blir en berg- og dalbane for publikum, forteller Christensen som er med på en gjennomgang av morgendagens show når han prater med Journalen. 

– Jeg håper virkelig at dette blir årets feteste fest!

– En lekegrind for NRK

Musikkanmelder i VG, Tor Martin Bøe, forteller til Journalen at han syns P3 Gull er mer et TV-program enn en prisutdeling. Personlig, forteller han at han ikke bryr seg for mye om årets P3 Gull.

– Jeg syns det er problematisk at det er NRK som har utdelingen, og føler de bruker programmet som en lekegrind for NRK, sier anmelderen. 

Likevel peker Bøe også ut flere positive siden med morgendagens show. Han syns blant annet P3 er flink til å skape nye og aktuelle musikkduoer, som for eksempel Emilie Nicolas og Isah, og syns NRK har gjort en god jobb med å velge ut programledere. 

– Annika Momrak og Lars Berrum er to av Norges gøyeste mennesker. Berrum fordi han er en legende gjennom å være den han er, og Momrak fordi hun var blant annet den som gjorde MGP artig å se på i år. De to er en kombo man ikke har sett før.

Nominasjonsspådommer

Det er fire priser som deles ut under morgendagens utdeling: “Årets låt”, “Årets artist”, “Året gjennombrudd”, og “P3-prisen”. Sistnevnte er P3s egne hederspris som Stig Brenner fikk utdelt av Jonas Gahr Støre i fjor. 

Når det kommer til hvem som stikker av med årets priser, sier Bøe at han syns det er vanskelig å tippe. Likevel har han gitt en liten kommentar til hver enkelt pris.

Nominerte til Årets låt er:

Astrid S + Dagny – «Pretty»

Karpe – «Paf.no»

Ramón – «OK jeg lover»

Ballinciaga + David Mokel – «Dans på bordet»

Undergrunn – «Italia»

Kommentar fra Bøe:

– Den syns jeg er den eneste interessante prisen i år. Alle de nominerte har årets på hver sin måte. Utenom Astrid S og Dagny - de har ikke prega året like mye, så den låta har ikke sjans.

 

Nominerte til Årets artist er:

Ballinciaga

Undergrunn

Synne Vo

Ramón

Karpe

Kommentar fra Bøe:

– Denne er veldig vanskelig synes jeg. Alle de nominerte fortjener å vinne.

 

Nominerte til Årets gjennombrudd:

Beathoven

Amanda Tenfjord

Jonas Benyoub

Aiba

Hedda Mae

Kommentar fra Bøe:

– Denne syns jeg heller ikke er så lett. Det er lett å tro at Benyoub har bedre sjans siden han fikk så mye oppmerksomhet gjennom Karpe i august, men det er vanskelig å si hvem som fortjener den.

 

Emneord: 
Tags: